Bila je HRABRA, ali to nije bilo dovoljno: Ispovest trudnice koja je bila u sobi sa preminulom porodiljom

Od trenutka kada sam saznala da sam pozitivna, dobila sam snagu da tog "uljeza" isteram iz svog tela, priča trudnica iz topličkog kraja, koja je u 5. mesecu trudnoće pobedila koronu i preksinoć, iz niškog Kliničkog centra, puštena na kućno lečenje.

Ona je, inače, bila cimerka trudnici iz Vranja (35) koja je preminula posle porođaja.

Radost zbog ponovnog susreta sa svojom decom, posle 12 dana bolničkog lečenja, pomutila je strašna vest koju je saznala juče pre podne.

 

- Bile smo u istoj sobi i nikada neću zaboraviti taj strah u njenim očima. Nismo smele da pričamo da bi se ona odmarala što više, jer je bila u teškom stanju. Stalno sam joj prilazila da je pitam kako je, treba li joj nešto. I ona je bila hrabra, ali očigledno da to nije bilo dovoljno - opisuje svoje bolničke dane sa preminulom cimerkom i dodaje:

- Te noći kada je trebalo da je stave na respirator i ja sam se uplašila kao nikada pre toga. Ali jedna doktorka prišla je i umirila me rečima da se meni to neće desiti. Nadalje sam svakog dana pitala za Brankicu, verovala da će i ona uspeti da ode svojoj kući, zajedno sa bebom.

Ona priznaje da se strah ponovo javio kada su joj rekli da će da ide kući.

PROČITAJTE JOŠ Ovo MESO JE GLAVNI UZROČNIK zbog kog devojčice u Srbiji sa 6 godina ulaze u prerani PUBERTET, a dečacima rastu GRUDI!

- Bolničko okruženje nije lepo, ali daje sigurnost. Bilo šta da primetim da nije kako treba, odmah sam zvala lekare. Još imam tahikardiju i bolove u bubrezima, nije mi se vratilo čulo mirisa, ali su mi svi ostali parametri dobro i, što je najvažnije, nisam više pozitivna - kaže i dodaje da joj je velika briga bila to što su ona i njena deca astmatičari.

- Brinula sam za ovo u stomaku, ali i da nisu pozitivne moje ćerkice koje su ostale sa mojom sestrom, jer je suprug bio poslovno odsutan. One su dobro i sada smo konačno zajedno - kaže trudnica.

Svim trudnicama poručuje da paze. Kaže, ni sama ne zna gde se zarazila, jer se nije rizično ponašala.

Share this article