BRANKO JE NA ASFALTU NAŠAO POVREĐENO MLADUNČE SOVE: Odneo ga kući, ali morao je hitno da ga vrati

Radnik prokupačkog Javno-komunalnog preduzeća „Hammeum“ Branko Kuveljić spasio je mladunče sove utine, koja je zakonom zaštićena vrsta, dok je sa kolegama dezinfikovao krug fabrike „Leoni“ u Prokuplju.

 

Ono je ležalo na asfaltu s povređenom nogom, pa je Kuveljić sa kolegom pritekao da mu pomogne.

branko-sova-privatna-arhiva1

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

PROČITAJTE JOŠ  U LIPNICI ČUDO NEVIĐENO: Gavran Gvozden star 40 godina govori! A psovke nikad nije hteo da nauči!

-Dezinfikovali smo krug fabrike, kada smo videli mladunče na asfaltu. Nismo smeli da ga ostavimo na zemlji, jer bi mogle druge životinje, odnosno psi i mačke da ga povrede. Zato sam ga uzeo i doneo kući, previli smo mu nogicu i smestili dok ne pronađemo nekog ko će da nam kaže šta da radimo- kazao je Kuveljić.

 

On dodaje da se mladunčetu najviše obradovala njegova petogodišnja ćerka Nađa id a su do kasno u noć bili kraj mladunčeta, hranili ga i čuvali.

branko-sova-privatna-arhiva2

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

- Čim završim smenu, idem po njega kući i donosim ga. Nadam se da mi u fabrici neće praviti problem da ga vratim - dodaje naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ Ružičasti čvorak iz Indije prvi put u Šumadiji: Ljudi dolaze da ih vide, PREDIVNI SU! (FOTO)

Sove nisu uobičajna pojava u ovoj sredini, ipak od prošle godine primetno je da su se pojavile i u Prokuplju. Tako je u pešačkoj zoni na jednom drvetu čak sedam sova, a iako je čudno da ih ima u krugu fabrke koja ima 3.000 zaposlenih, izgleda i ovo mesto koje im se sviđa!

branko-sova-privatna-arhiva3

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Share this article