Dečak (12) iz Novog Sada koji je psu zakucao ekser u glavu krivično neodgovoran!

Novosadsko Udruženje za zaštitu životinja Spans saopštilo je da su pronašli psa kome je ekser zakucan u glavu, kao i da je o tom slučaju obaveštena policija.

Policija je ubrzo identifikovala dvanaestogodišnjeg dečaka iz Novog Sada, sa kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloletan, saznaje 021.

PROČITAJTE JOŠ OD SIGURNE SMRTI JEŽA SPASILA VRANA: Evo šta je uradila kad je naišao auto! (VIDEO)

Nezvanično, dečak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser.

Ranije danas iz udruženja su naveli da su u sredu oko 20 časova na Satelitu građani primetili psa sa zabodenim ekserom u lobanju.

 

"Nakon pregleda veterinara i snimanja rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat. Ubrzo su ustanovili i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera. Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16h išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe", saopštio je Spans.

PROČITAJTE JOŠ IVANA SE VRATILA IZ NJUJORKA U SRBIJU i sav svoj novac uložila u "LOV NA TATRUFE"

Iz ovog udruženja navode i da je ovo peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju.

Oni su podsetilii na to da su tri psa na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima i da počinilac nije pronađen, a nedavno je i porodica na Limanu ostala bez psa koju je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju i tada počinilac nije pronađen.

(kutaknet.com / 021.rs)

Share this article