DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 30 DANA: Sledeće nedelje kratkotrajno zahlađenje, a onda...

Ko voli jesen, neka se obraduje...

Iako je početak leta protekao uz vremenske oscilacije, kraj leta proći će u stabilnim temperaturama koje su iznad proseka za ovo doba godine. Očekuje se i da oktobar bude topao.

PROČITAJTE JOŠ "Postavio sam to pitanje sebi kao IZAZOV" Dr Kon o tome kada će biti zatvorene škole zbog korona virusa

Kraj leta i početak jeseni, koja kalendarski stiže 21. septembra, proći će u temperaturama iznad prosečnih, od oko 30 stepeni. Meteorolog Đorđe Đurić naveo je za Kurir da ne treba da čudi što je septembar topao, jer leto i dalje traje.

 

- Poslednji deo leta je znatno stabilniji u odnosu na početak leta. Pred kraj leta je uobičajeno da vreme bude znatno stabilnije, s manje padavina, što je i ove godine slučaj. Narednih dana uživaćemo u toplim danima i temperaturama iznad proseka za oko pet stepeni. Te temperature neće biti ekstremno visoke, ali će svakako tokom dana biti preko 30 stepeni. Ipak, dani će biti daleko podnošljiviji nego malo ranije. Sada je obdanica kraća u odnosu na jul i avgust, pa je time i kraći period tih temperatura tokom dana i lakše ćemo podnositi 30 i više stepeni. A i noći su hladnije, jer se temperature spuštaju za 10 stepeni, pa je drugačiji osećaj - naveo je Đurić.

PROČITAJTE JOŠ REŠIO MISTERIJU NOVAKOVE ELIMINACIJE SA US OPENA! Matija Bećković OTKRIO pozadinu Đokovićeve diskvalifikacije!

On je dodao da će takvo vreme potrajati i tokom sledeće nedelje, kada će doći i do kratkotrajnog, ali ne značajnog zahlađenja, s oblačnošću i uslovima za padavine. Oko 20. septembra vratiće se sunčano vreme i normalne vrednosti za ovaj deo godine.

- Tada ulazimo u jesen, pa će i vreme polako poprimiti karakteristike jeseni. Nema bojazni da ćemo odmah uskočiti u hladne jesenje dane, još je rano govoriti o tome - kazao je Đurić i dodao da je sasvim izvesno da će u kontinuitetu biti još umereno toplih i sunčanih dana.

 

Podsetimo i da je prošlogodišnji oktobar bio jedan od najtoplijih u Beogradu i da su temperature tokom celog meseca bile i do 29 stepeni, da je bio topliji i od maja 2019, te da je realno očekivati da temperature i ove godine budu malo iznad proseka tokom oktobra.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana:

Nedelja 16-32 stepena

Ponedeljak 17-32 stepena

Utorak 19-32 stepena

Sreda 17-31 stepen

Četvrtak 16-30 stepeni

Petak 11-26 stepeni

Subota 11-24 stepena

Nedelja 12-26 stepeni

Ponedeljak 12-26 stepeni

Share this article