Dr Darija Kisić Tepavčević: Prva bih sa svojom porodicom stala u red za vakcinu

Dr Darija Kisić Tepavčević ističe da će vakcina koja će se naći na srpskom tržištu apsolutno biti bezbedna i efikasna.

Najavljivano je da će vakcina protiv korone biti dostupna možda čak i na jesen. Građani Srbije, pak, nisu sigurni šta da misle, uznemireni su, da li primiti vakcinu ili ne.

PROČITAJTE JOŠ SUKOB EPIDEMIOLOGA Kon: "Profesore Radovanoviću, nema ni govora da sam učestvovao u bilo kakvoj zaveri..."

 

Dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba rekla je da treba da se ispune brojni usloivi da bi se vakcina našla na tržištu i da bi se smatrala “ispravnom”, prenosi Mondo.

– Proizvodnja vakcine je vrlo složen postupak sa striktno definisanim fazama. Svi je želimo i svi je trebamo, postoje makar dve kompanije, po mom saznanju, koje su započele treću fazi kliničkog istraživanja koje se radi na velikim uzorcima ispitanika.

PROČITAJTE JOŠ SRBIN PRETUČEN U HRVATSKOJ Presreli ga dok je nosio ručak ćerkama i supruzi, sumnja se da je OVO RAZLOG!

Nijedna vakcina ne može da bude u primeni u našoj zemlji ukoliko nije maksimalno bezbedna i sa visokim stepenom efektivnosti.

Kada jednom bude dostupna, biće i velika potražnja za njom, to je sigurno. Razmišljanja da li treba ili ne treba… Ja bih prva stala u red sa svojom porodicom za takvu vakcinu, apsolutno se podrazmeva da bude maksimalan stepen bezbednosti i visok stepen efektivnosti – kaže dr Kisić.

Share this article