Dr Nestorović: AKO IZDRŽIMO UDAR OVE I SLEDEĆE NEDELJE, NAJGORE JE ZA NAMA!

Savet dr Branimira Nestorovića za građane - NE PANIČITE

"Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi 2 oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji.

 

U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa" - kazao je prof. dr. Branislav Nestorović sumirajući nove podatke oko epidemije.

"Ako izdržimo udar ove, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna" - kazao je on za Pink.

PROČITAJTE JOŠ: DR GLIGIĆ JE IZOLOVALA VIRUS U DOBA VARIOLA VERE: Njen savet je zlata vredan, A IMA I OZBILJNO UPOZORENJE

Dr Nestorović kaže da je za nas bitno direktno izlaganje velikoj količini virusa, na predmetu je mala količina virusa, i dodaje da je dezinfekcija predmeta više psihološka stvar.

- Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite - dodao je on.

Još jednom doktor je podsetio da je loš primer italijanske nediscipline, jer nova istraživanja tamošnjeg Telekoma kažu da 40 odsto Italijana "zuji" napolju i dalje i ne obaziru se na savete.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article