ĐUKANOVIĆ NAMERAVA DA PRAVI VOJSKU BEZ SRBA! Petar Božović: Ludilo nema kraja!

Pripadnici crnogorske vojske dobili upitnik o nacionalnosti. Cilj je da se iz stroja proteraju oni koji priznaju da su srpske nacionalnosti.

Nakon namere da Srpskoj pravoslavnoj crkvi otme imovinu, režim Mila Đukanovića je prešao i na proterivanje Srba iz crnogorskih institucija! Tako je, kako saznajemo, pripadnicima crnogorske vojske podeljen upitnik kako bi se izjasnili o nacionalnosti, a krajnji cilj je, kažu naši sagovornici, da se Srbi proteraju iz vojničkog stroja.

PROČITAJTE JOŠ "Idite gde hoćete, srećan vam put želim, samo NEMOJTE DA DIRATE SRBE!" Jasna poruka Ivice Dačića Podgorici

Odnos tamošnjeg ministarstva odbrane prema Srbima već dugo nije tako dobar, pa je ovakav potez samo kulminacija.

 

Crnogorski portal In4s.net prenosi i da je ministar odbrane Predrag Bošković u više navrata uputio direktivu starešinama da utiču po dubini na one pripadnike vojske Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, da promene svoju nacionalnu pripadnost ukoliko ne žele da budu odstranjeni iz službe.

Nedemokratski

Glumac Petar Božović kaže da poslednji potezi crnogorske vlasti ostavljaju čoveka bez komentara.

- Ludilo nema kraja - kaže Božović za Kurir.

On se osvrnuo i na pobunu Srba protiv otimanja svetinja. Kako kaže, nada se da će razum pobediti.

petar-bozovic

- Imam utisak da je u Crnoj Gori jedan narod ustao protiv ukidanja samog sebe. Ne mogu da se ovom prilikom ne setim jedne rečenice iz govora Mila Đukanović da su ulaskom u NATO konačno primljeni u društvo civilizovanih naroda, podrazumevajući pritom valjda sve tekovine demokratije. Možemo videti da se nisu ugledali na načela demokratije. Ne postoji nigde ni u jednoj zemlji na svetu hapšenje vernika i uzurpacija njihove imovine. Takvo ponašanje je dosta neozbiljno. Nadao sam se da će posle korone dve strane ponovo sesti za sto. Međutim, kao da su se pripremali na hajku i otimačinu. Nadamo se da to neće dugo trajati i da će razum pobediti - kaže on.

 

Antisrpstvo

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta, kaže za Kurir da je srpski narod konstantno na meti diskriminacije, koja sada dobija na intenzitetu:

PROČITAJTE JOŠ DUPLO SKUPLJE U Grčkoj najjeftinije letovanje košta čak 1.320 EVRA, ali ni tu nije KRAJ TROŠKOVIMA

- Ovo što se dešava u vojsci Crne Gore nastavak je pritiska i progona Srba, aparthejd, pokušaj stvaranja partijske vojske, zaokruživanje antisrpstva, koje je prisutno u svakom segmentu. Posebno je ministar odbrane Bošković prepoznat kao žestoki antisrbin, jer on, kao bivši Srbin, mora da se dokazuje svom šefu Đukanoviću. Međutim, srpski narod je pokazao svoju žilavost i neće se slomiti pred novim udarima dukljanskih nacista - kaže on.

Iz crnogorskog ministarstva odbrane nisu nam odgovarali.

Share this article