EKSKLUZIVNO! Ovo su 204 osnovne škole u Srbiji sa jednosmenskom nastavom od 1. septembra

Koncept jednosmenske nastave predviđa da mališani koji pohađaju osmoletke na časove idu samo u jednu smenu, a da u školi ostaju posle časova od 12.30 do 16.30. Ideja je da se učenicima ponude dobro osmišljene aktivnosti nakon redovne nastave, ali tako da svoje vreme koriste u funkciji razvoja

Đake u Srbiji sa startom nove školske godine, od 1. septembra, očekuju i velike promene budući da će koncept jednosmenske nastave početi da se primenjuje u 204 osnovne škole u Srbiji. Zbog velikog interesovanja među roditeljima, Kurir ekskluzivno objavljuje spisak svih ustanova!

 

Koncept jednosmenske nastave predviđa da mališani koji pohađaju osmoletke na časove idu samo u jednu smenu, a da u školi ostaju posle časova od 12.30 do 16.30. Ideja je da se učenicima ponude dobro osmišljene aktivnosti nakon redovne nastave, ali tako da svoje vreme koriste u funkciji razvoja.

Deci će biti ponuđeno 50 različitih sadržaja, moći će da uče pod nadzorom nastavnika, biće im ponuđeno više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani.

SPISAK ŠKOLA... Učestvuju škole koje su obezbedile uslove

 *SPISAK ŠKOLA... UČESTVUJU ŠKOLE KOJE SU OBEZBEDILE USLOVEFOTO: PRINTSCREEN

SPISAK ŠKOLA... Učestvuju škole koje su obezbedile uslove

 *SPISAK ŠKOLA... UČESTVUJU ŠKOLE KOJE SU OBEZBEDILE USLOVEFOTO: PRINTSCREEN

Osnovne škole će ostvarivati različite modele programa i aktivnosti u jednosmenskoj organizaciji rada u matičnim školama i izdvojenim odeljenjima. U ovom velikom projektu učestvuju škole koje su obezbedile neophodne uslove - prostor, osoblje, kuhinju ili ketering.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article