Gazde u Srbiji solidarne: "Ne morate kiriju da plaćate ovaj mesec, ni naredna tri"

Koronavirus ne ugrožava samo zdravlje svake nacije, nego je i ekonomija veoma pogođena, naročito privatni sektor

I u ovom periodu vanrednog stanja javilo se uvek aktuelno pitanje, odnosno relacija stanodavac-gazda. Da li morate da plaćate kiriju dok traju mere zaštite?

PROČITAJTE JOŠ: Za sve one koji NEMAJU NOVCA: Divan gest zemunske pekare

Da. Morate. Zakonom nije definisano da ne morate da ispunjavate svoje obaveze, ali ovih dana su se pojavili fantastični primeri koji pokazuju koliko možemo da budemo solidarni i da pomognemo jedni drugima kada je najteže.

 

Mahom, stanodavci prethodnih dana obradovali su svoje stanare vestima da im neće uzimati kiriju za ovaj mesec, a neki čak sve vreme vanrednog stanja

Lepi primeri ne stižu samo iz Beograda, već i iz Novog Sada, Pančeva...

"Zove me brat da mi kaže da im je gazda stana u kome su rekao da ne moraju da plaćaju kiriju dok ovo ne prođe. Bože kakav čovek, morala sam to da spomenem ovde jer smo pali u nesvest", jedan je od primera.

"I mojoj ćerki gazda rekao da ne mora da plaća kiriju dok je vanredno stanje".

 

"I ja sam moje cure obavestila da ne moraju da plate kiriju. Tako sam uradila i poplava kad je bila". "Svom stanaru sam rekla da će kiriju platiti kada prodje vanredno stanje. Pođimo od sebe!"

Ipak, i u ovoj situaciji postoje i oni koji pokušavaju dodatno da zarade pa podižu cene pravdajući se upravo situacijom u zemlji.

Koje je vaše mišljenje o svemu ovome? Napišite nam u komentarima na Fejsbuku

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

(kutaknet.com / biznis.telegraf.rs)

Share this article