Hrvatska otvara granice za turiste, ali NE I ZA SRBIJU!

Granice će biti otvorene za turiste iz deset evropskih zemalja

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije.

PROČITAJTE JOŠ MINISTAR ŠARČEVIĆ: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije!

- Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Litvaniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku - rekao je Plenković, preneo je zagrebački portal Index.

 

Plenković je na početku sednice vlade rekao da do ove odluke dolazi, kako je rekao, zbog sjajnih rezultata Hrvatske proteklih dana.

Granice će, kazao je, biti otvorene za turiste iz deset evropskih zemalja, a lista će se proširivati, kaže, u skladu sa situacijom.

Prethodno je Crna Gora učinila nešto slično, pa ni tamo Srbima za sada nije dozvoljeno da putuju.

PROČITAJTE JOŠ Dečak (12) iz Novog Sada koji je psu zakucao ekser u glavu krivično neodgovoran!

Hrvatska među najuspešnijima

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš naveo je kako poslednja tri dana u Hrvatskoj nema novih zaraženih korona virusom.

- Nalazimo se među najuspešnijim zemljama u borbi protiv KOVID-19 u Evropi i svetu - rekao je dodavši kako od popuštanja mera imamo mali broj novozaraženih i povoljnu epidemiološku situaciju.

Što se tiče reaktivacije bolničkog sistema, Beroš je istaknuo kako se rešavaju nerealizovani termini s lista čekanja iz marta i aprila i zakazani termini za maj.

Share this article