IZGORELA VOZILA I POLICIJA NA ULICAMA Pogledajte kako Beograd izgleda nakon sinoćnjeg haosa (FOTO)

"Siguran sam da su tu poliitku sinoć osudili svi građani normalne i pristojne Srbije za kakvu se borimo", naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije na kojima se vidi kako je Beograd izgledao posle sinoćnjih nereda.

PROČITAJTE JOŠ Vučić: MORAĆEMO DA VAKCINIŠEMO VIŠE OD 2 MILIONA LJUDI!

Na fotografijama se vide zapaljeni automobili, smeće, razbijena stakla...

 

"Ovo je deo haosa koji su huligani koji su noćas uništavali i palili Beograd ostavili za sobom. Oni koji nisu učestvovali na izborima sada bi na silu da zauzmu Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije, a srbuju hiljadama kilometara od KiM gde ovi ''heroji'' ne smeju da odu", napisao je Vesić.

On je naveo da je "huligane koji su rušili Beograd" organizovao radikalni desničar Srđan Nogo, a da su inspiratori bili Mlađan Ðorđević i vladika Grigorije.

"Huligane koji su rušili Beograd organizovao je radikalni desničar Srđan Nogo, a inspiratori su bili Ðilasov kum i politički guru Mlađan Ðorđević i njihov lični vladika i "biznismen" koji se juče proslavio izjavom da bi da sruši hram Svetog Save - vladika Grigorije", naveo je Vesić.

 

On kaže da, dok se država bori da sačuva zdravlje i živote građana od korona virusa, ta politička grupacija vodi politiku ultradesničarskog paljenja i rušenja institucija i gradske i državne imovine.

PROČITAJTE JOŠ PREDSEDNIK VUČIĆ: Uvodi se ponovo POLICIJSKI ČAS od petka do ponedeljka

"Siguran sam da su tu poliitku sinoć osudili svi građani normalne i pristojne Srbije za kakvu se borimo", naveo je Vesić.

Podsetimo, nakon najave predsednika Srbije da će zbog ozbiljnog pogoršanja epidemiološke situacije u glavnom gradu, grupe građana krenule su u protestna okupljanja ispred Skupštine Srbije. Međutim, ono što je krenulo kao mirno nastavilo se i pretvorilo u potpuni haos u centru grada u kom je došlo do sukoba s policijom, paljenja policijskih automobila, bacanja suzavaca...

Share this article