"Kakvo vam je to pitanje?" Dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila voditelju i oduševila gledaoce

Svaki lekar bez razmišljanja radi sve što može da zaštiti zdravlje stanovništva

Gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92, doktorka Darija Kisić Tepavčević koja je svakodnevno na malim ekranima i koja svojim izjavama redovno oduševljava javnost, sada je ponovo to učinila.

 

Novinar je počeo emisiju pitanjem "zašto je baš jedna žena morala da ide u žaršite epidemije, aludirajući na njen odlazak u Niš, na šta je dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila vrlo originalno.

- Otišla sam tamo kao stručnjak iz te oblasti. Bitno je ko je koliko stručan i koliko može da pomogne u datom trenutku. Ne razumem pitanje - rekla je kratko ona.

PROČITAJTE JOŠ Doktorka Stojanović POBEDILA KORONU "Dobro sam, žao mi je samo što nisam sa kolegama, jedva čekam da se VRATIM NA POSAO“

Međutim, novinar je nastavio, pa je upitao koliko jehrabrosti potrebno da se tako nešto uradi.

- Ne razumem ni ovo pitanje - odgovorila je u istom maniru doktorka koja svakog dana Srbiji saopštava najnovije podatke o korona virusu.

Ovakav njen potez na vrlo upečatljiv način je opisao to kako ona ne želi da govori o rodnoj diskriminaciji u bilo kakvim okolnostima, kao i da ne želi da objašnjava ono što se u njenoj profesiji podrazumeva, a to je da svaki lekar bez razmišljanja čini sve što može da zaštiti zdravlje stanovništva.

Share this article