"Na Vračaru turbo folk se u životu nije slušao": Mali maturanti paradiraju uz narodnjake, tviteraši burno reagovali (VIDEO)

Beograđanka ostala šokirana prizorom ispred svoga stana

Svaki jun izuzetno je važan mesec za osmake koji malu maturu i kraj školske godine proslavljaju već tradicionalno, uz muziku, pesmu, veselje... Ipak, ono što slušaju na proslavama postaje, posebno ovih dana, jedna od glavnih tema oko koje se vodi debata.

PROČITAJTE JOŠ Doktor u Bečeju odbio da pregleda povređenog dečaka (6), a onda ODBRUSIO roditeljima

 

Raspravu je pokrenuo i jedan tvit u kojem, pored snimka na kojem deca prolaze ulicom uz pesmu Seke Aleksić, stoji:

- Kroz Vračar, na snimku Njegoševa ulica, sve vračarske osnovne škole, mala matura paradira uz Seku Aleksić, je*em li ti život da ti je*em. "Pomešaj ove noći crno i zlatno". Moje dete je išlo u "Svetozarac". U šoku je. Turbo folk se u životu nije slušao na Vračaru! - navela je ženska osoba sa naloga Ja moj oblak imam.

Ubzo posle inicijalne objave, zahuktala se rasprava u kojoj su se oglasili i oni koji se slažu, i oni koji se ne slažu.

Tviteraš po imenu Petar Milutinović opisao je kako je početkom devedesetih izgledala njegova mala matura.

 

- Maj/jun, 1992. Moja mala matura. U fiskulturnoj sali. Nosio sam "londonke". Igrao sam stiskavac sa Natašom "Paganini". Plesali smo "Stairway to heaven" (i onaj brzi deo se nismo pustili). I sećam se, kao da je juče bilo, posle te pesme je išla "Zemlja" od EKV-a. Jbga, šta je sad ovo - napisao je on.

Na ovo temu se oglasio i režiser Srđan Dragojević.

- Nije za čuđenje. Današnja "elita" živi na Vračaru. Vremena su se promenila. Nema nekog razloga više za bilo kakvim "skandalizovanjem". To je proces koji teče godinama - napisao je.

PROČITAJTE JOŠ NOVI PRESEK STANJA: Raste broj zaraženih u Srbiji, jedna osoba preminula!

Bilo je i onih koji su u ironičnom tonu navela da su kao maturanti "padali u trans" uz klasičnu muziku.

- Užas, mi smo uz Vivaldijeve hitove marširali gradom, ne znam ove nove generacije. Kad krene "Four seasons" mi u trans - napisala je Mia.

(kutaknet.com / telegraf.rs)

Share this article