NAJNOVIJE INFORMACIJE Još 11 OBOLELIH, ukupno 83 ZARAŽENO, 7 zadržano u bolnici

U Srbiji je od danas uveden policijski čas. Na vanrednoj konferenciji održanoj sinoć tu odluku saopštili su predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić

U Republici Srbiji je do 8 časova 18. marta 2020. godine registrovano ukupno 83 potvrđena slučaja COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 18. marta 2020. godine testirani su uzorci 47 osoba od kojih je 11 pozitivnih i 36 negativnih na novi korona virus.

 

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je sedam osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova 18. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 421 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uvođenje policijskog časa mera koja treba da pomogne zaštiti života građana, jer se od 20 časova "ostvaruje najveći broj socijalnih kontakata" ljudi, druženja u kafićima i restoranima i šetnje ulicama.

Vlada Srbije sinoć je saopštila nove vanredne mere usvojene na vanrednoj sednici a kojima se od danas strogo zabranjuje kretanje svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama.

PROČITAJTE JOŠ: APEL DR GRUJIČIĆ: Molim vas podelite ovo zbog koronovirusa, važno je da znate! (VIDEO)

Što se tiče ruralnih sredina, ta granica je 70 godina. Ovi građani tokom celog dana moraju biti kod kuće, kako bi se zaštiti od korona virusa, odnosno COVID-19.

Zabrana je uvedena i za ostale građane, koji moraju biti kod kuće od 20 časova do pet časova ujutru.

Vlada je u saopštenju poručila da će svi građani Srbije biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što je potrebno za normalan život.

Zabrana se ne odnosi na osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

Preporučujemo građanima da se pridržavaju svih mera koje su propisali nadležni organi i ustanove Republike Srbije

Share this article