NEĆU DA PLATIM, IDEM DA ROBIJAM: Milan iz Prokuplja smatra da nije kriv! Evo o kojoj je kazni reč i koliko je trebalo da plati

PROKUPLJE - Milan Cvetković iz Prokuplja rešio je da izdrži zatvorsku kaznu od 10 dana, jer nije hteo da plati 10.000 dinara, koliku kaznu mu je Prekršajni sud izrekao zbog nevezivanja pojasa u automobilu.

Cvetković kaže da se na ovaj korak odlučio iz revolta, jer, kako tvrdi, nije kriv.

- Kada znate da ste nepravedno osuđeni, borite se da dokažete svoju nevinost - kaže Cvetković.

PROČITAJTE JOŠ Ponovo se javljaju sumnje u zvanične podatke o koroni: Sporni testovi i broj obolelih u Srbiji

 

Ovaj Prokupčanin kaže da je njegova noćna mora počela u februaru, nakon što je operisao pupčanu kilu.

- Pustili su me ranije iz bolnice, a kako su mi bili potrebni lekovi, maske i rukavice, krenuo sam za Niš. U Merošini su me zaustavili saobraćajci i pitali zašto nisam vezao pojas. Objasnio sam da ne mogu da se vežem sa isečenim stomakom, podigao duksericu i pokazao ranu i konce i objasnio im da bi pojas mogao da me dodatno povredi, kao i da mi je lekar rekao da ne smem da se vezujem - priča Cvetković i dodaje da je na licu mesta pozvao doktora da on objasni situaciju policajcima.

PROČITAJTE JOŠ NISKI LET IZNAD SELA BIO KOBAN? Dve vojne komisije prikupljaju činjenice koje će dovesti do uzroka pada mig 21

- Sve su saslušali, rekli mi da moraju da pišu kaznu, ali da donesem potvrdu od lekara i da će da se stornira prijava. Kada sam sutradan došao sa potvrdom, samo su me otkačili - dodaje naš sagovornik.

Kako kaže, pošto nije platio kaznu, a Prekršajni sud u Merošini je potvrdio da mora da plati, žalio se niškom sudu.

- Žalbeni postupak je nedavno završen. Pošto je prošao rok za plaćanje kazne, moram u zatvor. Da sam kriv, da nisam vezao pojas iz hira, platio bih, ali nisam kriv - završava on.

Share this article