NESTOROVIĆ "Sad treba da se sunčamo, ne možemo više sedeti zatvoreni!"

"Vreme je da se okrenemo životu"

Pulmolog dr Branimir Nestorović je, govoreći o virusu Kovid-19 naveo da pandemija korona virusa nije gotova za rizične grupe, ali i da ne treba više nositi zaštitnu opremu napolju.

PROČITAJTE JOŠ SUTRA JE SVETI VASILIJE OSTROŠKI: Ovu stvar ne smete da zaboravite da uradite!

- Prošle nedelje je jedna grupa iz Arizone objavila da virus gubi na snazi. Sutradan je druga grupa objavila da se pojačava virus. Kako je to moguće i kako da verujemo? Ja sam se opredelio za mišljenje jednog Nemca i njegov model još 5. marta i on se pokazao pouzdan. Za one koji nisu rizična grupa pandemija je gotova. Što se tiče starijih, oni bi mogli još malo da se pripaze, do kraja maja recimo. Može maska kad su u zatvorenim prostorijama, kad su napolju ne. Ako se šetaju sami aposlutno nikakve maske i rukavice, ultravioletni zraci su ubistveni za ovaj virus - naveo je pulmolog za RTV Pančevo.

 

On je dodao da je pandemija prošla i da je vreme da se okrenemo životu.

- Ne možemo više da čekamo i sedimo zatvoreni, 0,01 odsto je šansa da se razbolite. Virus je slab - rekao je Nestorović.

Prema njegovim rečima, korona virus je pokazao koliko je zdravlje ljudi urušeno i svu slabosti zdravstvenog sistema na Zapadu.

PROČITAJTE JOŠ Dr Kon i dr Grujičić apeluju na građane: VIRUS MOŽE DA BUKNE DOK STE U GRČKOJ ILI TURSKOJ!

- Mi smo uspeli da zaštitimo stare i zdravstveni sistem jer smo imali opremu koju su nam dali Kinezi. Svaki smrtni slučaj je strašan, ali dobro smo prošli. Bilo je važno sve stegnuti dva meseca i sada možemo da se vratimo normalanom životu, da vratimo sve što smo izgubili - dodao je Nestorović.

On je ocenio da su bivše komunističke zemlje bolje prošle krizu koju je smrtonosni virus izazvao.

- Kad regulišete zdravstvo da bude profitabilno, važno vam je da donosi novac, ne zanima vas beznačajan pacijent. Novac se dobija od transplantacija. Oni su primarno zdravstvenu zaštitu zaboravili. Tercijarna zdravstvena zaštita je bitna jer donosi novac u zapadnim zemljama - objasnio je.

 

Kako kaže, korona može da se leči svetlošću, zato je bitno da se sunčamo.

Vakcina protiv Kovida-19 će teško biti napravljena.

- Tramp je sve dobro rekao, virus će nestati i neće trebati vakcina. Ne može da se napravi vakcina za virus koji se menja - objasnio je Nestorović.

ada-kurir 770

 *Foto: Kurir

Pozvao je građane da ove godine letuju u Srbiji.

- Nije to veliki problem ne ići na more - rekao je Nestorović.

Share this article