NEVEROVATAN SNIMAK IZ KRAGUJEVAČKE KOVID AMBULANTE Posle 6 sati smene izgledaju ovako, a u čizme na snimku gledaćate u neverici

Zdravstveni sistem je prezasićen, mi smo na ivici snage, poručuju medicinari

Snimci i fotografije medicinskih radnika iz kovid ambulante Kliničkog centra "Kragujevac", posle šestočasovne smene, pokazuju nadljudski napor heroja u doba korone i želju da se spasu životi pacijenata.

PROČITAJTE JOŠ LJUDI, UOZBILJITE SE! Ne smem napisati koliko pacijenata preživi respirator! Vapaj dr Danijele iz kovid ambulante (FOTO)

Doktori i tehničari i pored klima uređenja koji rade non stop, u potocima znoja i smežurenih ruku dočekuju kraj smene. I svi kažu "da je teško ali mora se. Životi su u pitanju".

U Kragujevcu je čak 700 građana zaraženo smrtonosnim virusom. U poslednjih 24 časa - 56 je novoobolelih. Direktor KC "Kragujevac" dr Predrag Sazdanović apeluje na građane da se pridržavaju mera.

 

-Zdravstvenu sistem je prezasićen, mi smo na ivici snage. Moramo pokazati odgovornost u ovom trenutku. Borba protiv korona virusa je nacionalni problem broj jedan u ovom trenutku-kaže Sazdanović.

Share this article