NOVA DUŽNOST Marko Đurić novi ambasador Srbije u VAŠINGTONU!

Marko Đurić, dosadašnji šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu, saznaje ekskluzivno "Blic".

Poslednjih dana mediji su spekulisali da bi Đurić mogao da bude ministar spoljnih poslova umesto Ivice Dačića, ali ta informacija nije tačna.

 

- Predsednik Srbije tražio je od Đurića da mu u narednom periodu pomogne svojim radom u Sjedinjenim Američkim Državama budući na novu etapu u odnosima Srbije i SAD. Važno mu je da u Vašingtonu ima nekoga na koga može da se osloni - kaže izvor "Blica" iz vrha vlasti.

Ambasada u Vašingtonu ostala je upražnjena nakon što je mandat istekao prethodnom ambasadoru Đerđu Matkoviću.

PROČITAJTE JOŠ SVAĐA U JUTARNJEM UŽIVO Dr Tiodorović zapretio: Ustaću i otići ću! U STUDIJU MUK!

- Reć je o ambasadi koja je u četiri ili pet najznačajnijih za našu zemlju. Pritom, odnosi Beograda i Vašingtona se intenziviraju nakon potpisivanja ekonomskog sporazuma u Beloj kući i ta pozicija zahtevaće pun angažman i čak mnogo više posla nego do sada - navodi naš izvor.

Đurić pored engleskog govori i hibru, po majci je Jevrejin, pa će mu biti lako da ostvari dobre kontakte sa jevrejskom zajednicom, AIPAC-om (Američko-izraelski komitet za javne poslove). Osim toga, u poslednje vreme ostvario je dobar kontakt sa predstavnicima američke administracije.

Share this article