Penzioner iz Kikinde izgubio bitku sa koronavirusom: Pacijent (62) bolovao od više drugih bolesti

U Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine, registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19, preminulo je 8 osoba

U Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu u petak pre podne preminuo je šesdesetdvogodišnji pacijent iz Kikinde, saopštila je ta ustanova.

Reč je o penzioneru M.P. koji je iz Opšte bolnice u Kikindi na lečenje u KCV u Novi Sad prebačen u noći između ponedeljka i utorka, (16. i 17. marta). Preminuli je od tada neprestano bio u teškom stanju i na respiratoru, prenose “Novosti”.

 

- U toku prepodneva uprkos višednevnoj intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, za njegov život, na Klinici za infektivne bolesti KCV preminuo je šesdesetdvogodišnji pacijent iz Kikinde. Reč je o pacijentu koji je, pored infekcije korona virusom, bolovao i od više drugih bolesti - navodi se u obaveštenju koje je Klinički centra Vojvodine izdao u petak, u 15 sati.

Preminuli je bio treći pacijent koji je zbog zaraze COVIDOM-19 iz kikindske bolnice radi lečenja prebačen u Klinički centar Vojvodine, a nažalost, sada drugi je pacijent iz tog banatskog grada koji je izgubio bitku sa ovim oboljenjem.

PROČITAJTE JOŠ: PRVA OSOBA OSUĐENA ZBOG KRŠENJA MERA 3 godine zatvora zbog napuštanja samoizolacije!

Kako smo već pisali, i ovaj i prvi preminuli Kikinđanin, R.B. (59), koji je ujedno i prva žrtva korona virusa u Srbiji, zarazili su se prilikom bliskog kontaka sa “nultim” obolelim Kikinđaninom koji se na lečenju u Novom Sadu nalazi od 10. marta. Ovaj čovek COVID je dobio iz inostranstva, jer je njegov sin bio u Italiji radi svog lečenja.

Zbog ove situacije Kikinda je bila jedno od žarišta korona virusa u Srbiji, pa su u ovom gradu od 17. marta preduzete rigorozne mere zaštite i od tada su zatvoreni rstorani i kafići, pijace i sve prodavnice sem prehrambenih.

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819.

Građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Share this article