Počela dezinfekcija: Evo kako specijalne ruske mašine "ubijaju" koronu u Srbiji (VIDEO)

Krenuli u borbu protiv koronavirusa

Ruski vojni stručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: Ana Brnabić: Danju šetaju, a noću aplaudiraju lekarima, to je sramota, sebičluk i vrhunac licemerja

Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstvenih ustanova.

Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ i Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od Covid-19.

 

U prvoj fazi ruski lekarski timovi vrše analizu epidemiološkog stanja i konsultacije sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom, a uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona.

Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije.

PROČITAJTE JOŠ: Kineski lekari predlažu najrigorozniju meru: "ODMAH UVESTI POLICIJSKI ČAS 24 SATA"

Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih virusom korona i u borbi protiv širenja Covida-19.

Šta vi mislite o svemu ovome, napišite nam u komentarima na Fejsbuku

Share this article