"POGREŠILI SMO, SVI SU GREŠILI" Brnabić: Nisam ja predviđala zatišje na leto, svi su to činili!

"Da, pogrešili smo. Ovo je sada plan"

Premijerka Ana Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara rekla "da nije tačno sigurna kako su novinari shvatili da je krivica svaljena na građane".

PROČITAJTE JOŠ Tragedija braće iz Čačka koji su preminuli od korone u razmaku od 10 dana: "6 PUTA SU GA VRAĆALI IZ DOMA ZDRAVLJA"

 

- Ja nisam nijedan jedini put krivicu svalila na građane. Ja kada sam pričala da nismo dovoljno disciplinovani uvek sam kretala od sebe. Mere prevencije nošenja maske nisam ozbiljno shvatila. Samo kažem da u jednom trenutku ljudima moramo da kažemo: ljudi moramo da nosimo maske. Ovaj put se trudimo da nemamo represivne mere jer će virus ostati sa nama. Svaki put ako imamo restriktivne mere ćemo imati pad pa pik, pa pad pa pik i mi moramo da se naučimo da živimo sa tim - kazala je ona.

Premijerka je naglasila da represija nije način da živimo i radimo, te da treba da učimo drugačije da živimo.

PROČITAJTE JOŠ LJUDI, UOZBILJITE SE! Ne smem napisati koliko pacijenata preživi respirator! Vapaj dr Danijele iz kovid ambulante (FOTO)

- Da, pogrešili smo. Svi su grešili zato što je novi virus o kojem se ne zna mnogo. Ali nisam sigurna da mogu da preuzmem tu odgovornost. Nije Ana Brnabić predviđala zatišje na leto, to su svi predviđali. I ok, nije se desilo i idemo dalje, borimo se sa ovim - naglasila je ona i dodala da je krivica na virusu.

Ona je objasnila da se nisu videle velike brojke posle derbija, te da se zato nije javljala tim povodom.

- Kako mislite da imamo 12 smrtnih slučajeva i četiri na respiratoru? Radićemo i mi reviziju brojeva i ona se radi posle svake ovakve situacije. Da smo hteli nešto da krijemo ne bismo imali konferenciju i digitalizovala bih zdravstveni sistem - dodala je.

Share this article