Pozlilo poštaru iz Niša koji je zaražen korona virusom

U Republici Srbiji je do 18 časova 17. marta 2020. godine registrovano ukupno 72 potvrđena slučaja COVID 19.

Dvanaest dana otkako ima visoku temperaturu i nekoliko dana otkako je kod njega potvrđeno da ima virus kovid – 19, stanje jednog od poštara iz Niša se pogoršalo.

 

Reč je o jednom od četiri zaraženih ovim virusom koji rade u pošti u niškom naselju Durlan. On se već nekoliko dana nalazi u kućnoj izolaciji. Međutim, kako temperatura danima ne spada , a kašalj postao sve gori, u ponedeljak popodne njega je Hitna pomoć odvezla u bolnicu, saznaju “Novosti”. Međutim, u KC Niš nisu mogli da potvrde da je on zadržan u njihovu bolnicu, već su samo saopštili da se kod njih leči pet pacijenata zaraženih ovim virusom.

- Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči petoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa KOVID-19. U toku današnjeg dana, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, pacijent koji je primljen juče, otušten je sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smešten u kućnu izolaciju – saopštili su.

Ostali su stabilno.

PROČITAJTE JOŠ: OŽILJCI VELIKANA: Pogledajte kako izgledaju lekari u Kini nakon skidanja maski (FOTO)

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article