PREDOMISLILI SE Građani Srbije mogu da uđu u Hrvatsku, ali pod OVIM USLOVOM

Direktor Hrvatskog instituta za javno zdravlje, epidemiolog Krunoslav Capak poručio je da građani Srbije mogu da dođu na hrvatski Jadran, te da je za ulazak u zemlju potrebno samo da na granici pokažu dokaz o bukingu, o tome da imaju nekretninu, plovilo ili rođake u Hrvatskoj.

"Dovoljno je da građani Srbije rezervišu smeštaj u Hrvatskoj, pokažu dokaz na granici gde i kod koga idu i mogu ući u zemlju i otići na more", rekao je Capak za srpski portal Nova.

PROČITAJTE JOŠ ORBAN KRITIKOVAO EU Apsurdno je i perverzno da siromašni finansiraju bogate!

Premijer Andrej Plenković saopštio je juče da je vlada donala odluku o otvaranju granica prema 10 zemalja. Među tim zemljama nema Srbije.

 

Capak za srpski portal precizira da je sa 10 zemalja Hrvatska uspostavila bilateralne dogovore, da će turisti iz tih zemalja biti propuštani na granici, s tim da se moraju unapred prijaviti.

Građani tih zemalja, kako kaže, moraju da dobiju uputstva kako da se ponašaju u Hrvatskoj zbog korona virusa.

"Svi ostali takođe mogu ući, i Srbi naravno, ali moraju imati neki razlog za to i dokaz", kaže Capak.

PROČITAJTE JOŠ KAKVU HRANU JEDEMO Otrovom „požuruju” paradajz da sazri

Pojašnjava da, ako građanin Srbije, na primer, ima neku nekretninu ili plovilo, jahtu u Hrvatskoj ili rođaka, treba samo da pokaže dokaz na granici i objasni zašto dolazi.

"Isto važi i za letovanje, dovoljno je da imate dokaz o bukingu. Kod nas nije potrebno raditi test na koronu, samo da pokažete na granici zašto ulazite u zemlju", rekao je Capak.

Capak nije mogao da komentariše odluku crnogorskih vlasti o otvaranju granice.

"Ne bih mogao da komentarišem poteze vlasti u Crnoj Gori, ali ako ne možete kod njih, dođite kod nas" , rekao je Capak.

Share this article