Preminuo Branislav Blažić (63), državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine koji je bio zaražen korona virusom

U Republici Srbiji je do 15 časova 1. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.060 potvrđenih slučajeva COVID 19, preminulo je još 5 osoba, ukupno 28

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Branislav Blažić preminuo je danas pre podne od korona virusa, potvrdio je za Kurir ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

PROČITAJTE JOŠ: Lekar ćuprijske bolnice zaražen koronavirusom preminuo u Beogradu

"Branislav je preminuo danas pre podne u Beogradu. Izjavljem saučešće porodici i prijateljima. U suzama sam. Bio je divan čovek. Ceo živort posvetio je zaštiti životne sredine. Ministrastvo i Vlada će se pobrinuti da 12-godišnje dete i porodica budu zbrinuti", rekao je Trivan i dodao:

 

"Nisam u stanju da dajem opširne izjave, jer se Bane i ja jako dugo znamo, nismo bili samo saradnici već i prijatelji. Teško mi je da govorim. Njegova smrt pokazuje koliko je ovo strašno i koliko treba da budemo svi ozbiljni i ozbiljno shvatimo ovaj virus".

Blažić je pre pet dana priključen na respirator na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Na žalost, izgubio je bitku za život.

Rođen je u Kikindi 1957, ali je godinama živeo i radio u Beogradu. Iza sebe je ostavio troje dece.

Blažić je završio Medicinski fakultet i bio je specijalista opšte hirurgije.

Bio je jedan od osnivača Srpske napredne stranke i član predsedništva SNS.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article