SINIŠA KROZ SUZE GOVORI O BORBI SA LEUKEMIJOM: Ne želim da se vraćam u bolnicu, hoću ponovo da osećam život

Srpski fudbalski stručnjak i trener Bolonje Siniša Mihajlović kroz suze zahvalio se svima koji su mu u proteklih četiri meseca pružili podršku u borbi sa leukemijom.

Kako je to slučaj bio sredinom jula kada je objavio da boluje od teške bolesti, Mihajlović je rešio da ponovo bude potpuno transparentan i javno govori o trenutnoj situaciji.

Siniša u pratnji doktora sa klinike "Sent Orsola" govori o trenutnom zdravstvenom stanju.

 

"Četiri teška meseca su iza mene. Bio sam na Institutu "Sant Orsola" gde sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Institutu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period", rekao je Siniša na početku obraćanja, a zatim se ponaosob zahvalio svim doktorima, a potom i zaplakao.

"Izvinite, emocije su me obuzele. Izvnite što plačem", rekao je Siniša grcajući.

miha u suzama

 *MIHA U SUZAMA / FOTO: PRITNSCREEN

Konferencija za medije izazvala je veliko interesovanje u Italiji, a njoj su prisustvovali i svi igrači Bolonje koji su Sinišu pozdravili aplauzom, a nakon uvodne reči vratili se treningu. Siniša ih je srdačno pozdravio i u šali poručio:

"Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da budete na terenu i da trenirate, ali sve činite da izbegnete trening", našalio se Miha već na početku, a oglasio se i lider Blerim Džemaili.

"Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet ceo dan sa nama. Znamo da nisi srećan zbog naših poslednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo", poručio je kapiten Bolonje.

 

Doktor Mikele Kalvo, direktor hematološkog odeljenja, izneo je detalje sa stručnog aspekta.

"Prvi put govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, i njom smo se bavili najbolje što umemo, danas sam ovde u ime svih lekara. Bolest smo otkrili posle drugih testova koje je radio Siniša, određena vrsta belih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnosti", rekao je doktor Kalvo na početku obraćanja i zaključio da sada proces oporavka ide prema planu, najviše zahvaljujući Mihi koji je odlično sarađivao, kao i ljudima oko njega koji su pomno pratili savete lekara.

"Sve ide kako treba, ali moraćemo da vodimo računa u budućem periodu, redovno da obavljamo kontrole, kako nešto ne bi krenulo po zlu", zaključio je doktor Kalvo.

doktor Mikele Kalvo govorio o sinišinoj bolesti

 *DOKTOR MIKELE KALVO GOVORIO O SINIŠINOJ BOLESTI / FOTO: PRITNSCREEN

A posle pitanja noviara upućenih doktorima koji su govorili opširno o leukemiji, reč je opet dobio Siniša.

"Hvala mojoj porodici. Mojoj jedinstvenoj supruzi Arijani, mojoj deci", rekao je Siniša, zastao i opet zaplakao, a potom nastavio:

 

"Moja broba protiv leukemije je bila posvećena mojoj porodici, mojoj deci... Oni su još mladi, potreban sam im. Bio sam jak i zbog moje majke i brata koji su u Srbiji", rekao je Miha i poslao poruku svima koji se nalaze u istoj situaciji.

"Ne smete odustati, morate biti jaki. Zaplakati ako treba. To je jedna bolest koja, kada uđete u sve to morate izgurati do kraja. Nema nazad. Nikada nisam izgubio volju da se borim, to je u mom DNK. Postoji mnogo komplikacija, ali moraš da se boriš. Za sve ovo moraš da imaš 'jaku glavu'. Opasnost i strah postoje, ali ne odustajem. Izlazio sam i na teren, to mi je davalo snagu, iako sam imao osećaj slabosti. To su teški momenti. Svako jutro moram da pijem veliku količinu lekova, ali to je cena zdravlja", bez ustezanja otkrio je Siniša.

 *FOTO: PRITNSCREEN

"Imao sam problema i sa hranom. Izgubio sam osećaj za ukus. Dobijao sam hranu 'kroz vene'. Pre ulaska u bolnicu, jedna od mana je bilo to što sam uvek bio nestrpljiv. Sada kada sam izašao shvatio sam da je strpljenje jedna velika vrlina. Svakog dana se trudim da udahnem novi život", kaže Miha kroz suze.

"Ne želim da se više priča o Mihajloviću koji boluje od leukemije, već o Mihajloviću koji je trener Bolonje. Stalno sam na neki način bio u kontaktu sa sklubom, kako preko Skajpa, tako i preko drugih kontakata, bio sam 'prisutan'. Želim da vidim jednu uspešnu Bolonju, da se vratim fudbalu... Ne želim da se vraćam u bolnicu, hoću da se budim kod kuće, da razmišljam o pozitivnim stvarima, da ponovo osećam život", kazao je Mihajlović.

Da podsetimo, Mihajlović je otpušten iz klinike Sant Orsola 22. novembra pošto mu je 29. oktobra urađena transplatacija koštane srži nepoznatog donora.

"Opšte stanje pacijenta i njegovi hematološki nalazi su zadovoljavajući", navodi se u kratkom saopštenju Bolonje.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article