SRBIJU STE OSTAVILI NA CEDILU! Nemačka poslanica: Na primeru Srbije se vidi da nema evropske solidarnosti

Solidarnost, šta to beše?

Poslanica "Levice" (die Linke) u nemačkom Bundestagu, Žaklin Nastić, kritikovala je nepostojanje evropske solidarnosti na primeru Srbije u vreme epidemije korona virusa.

"Korona epidemija u Srbiji: u vreme krize učimo ko su naši pravi partneri. Nema evropske solidarnosti", napisala je Nastić na svom fejsbuk nalogu.

 

U saopštenju ona je kazala da godinama EU vrši pritisak na Srbiju da ne trguje sa Kinom i Rusijom, da svoje tržište liberalizuje i otvori bez ograničenja za evropsku robu.

"U teškoj situaciji usled epidemije korona virusa, gde EU ne može ostvariti profit, Srbija se ostavlja na cedilu. U kriznim vremenima se brzo uči ko su pravi partneri. Moja solidarnost je sa građanima Srbije, a ne sa pohlepom za profitom EU", naglasila je Nastić.

berlin-wikipedia

 *Foto: Berlin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, svojom konstatacijom da je evropska solidarnost samo bajka na papiru, nažalost apsolutno u pravu, konstatovala je nemačka poslanica.

PROČITAJTE JOŠ: KINESKI PRIJATELJI Sinoć je stigao avion PUN POMOĆI SRBIJI

Ta često hvaljena solidarnost važi samo onda, kako smatra, ako se može zaraditi novac i ako je to korisno za velike koncerne u EU.

"EU je u mirnom dobu uvek bila zainteresovana za srpski novac i terala je zemlju da menja uslove svojih tendera da bi kompanije iz EU mogle dobiti sve poslove. Sada EU odbija svaku podršku. To je štetno, neljudski, i razotkriva pravo lice, orijentisano samo ka profitu, takozvane evropske zajednice vrednosti“, podvukla je Nastić.

Izrazila je nadu da će srpsko stanovništvo, uz pomoć svojih kineskih partnera, uspešno savladati ovu epidemiju.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO KOJI SE ŠERUJE: 500 miliona Kineza pregledalo VUČIĆEVU PORUKU SI ĐINPINGU!

"A EU želim da konačno shvati da takva pandemija može biti savladana samo zajedno, a ne soliranjem i razmišljanjem o dobiti", zaključila je Nastić.

Preporučujemo građanima da se pridržavaju svih mera koje su propisali nadležni državni organi i ustanove.

Šta vi mislite o svemu ovome, napišite nam u komentarima na Fejsbuku

Share this article