Tragedija braće iz Čačka koji su preminuli od korone u razmaku od 10 dana: "6 PUTA SU GA VRAĆALI IZ DOMA ZDRAVLJA"

Prva dva dana su mu govorili da nema simptome, a onda naredna tri dana da nema testova

Rođena braća R.Đ. i S.Đ. iz Čačka, preminuli su od posledica infekcije korona virusa. Za samo deset dana, obojica su izgubili bitku sa virusom, a njihov otac je hospitalizovan u čačanskoj bolnici jer je i on zaražen Kovidom 19.

PROČITAJTE JOŠ LJUDI, UOZBILJITE SE! Ne smem napisati koliko pacijenata preživi respirator! Vapaj dr Danijele iz kovid ambulante (FOTO)

Smrt R. Đ. (36), koji je 1. jula preminuo u čačanskoj bolnici nakon što je primljen u veoma teškom stanju, poprilično je uzburkala javnost u ovom gradu. Ali, vest da je i njegov rođeni brat S. Đ. (26) preminuo u subotu u Beogradu od posledica infekcije korona virusom, nikog više nije ostavila ravnodušnim.

 

- Šest puta za pet dana R. Đ. su vraćali iz doma zdravlja. Prva dva dana su mu govorili da nema simptome, a onda naredna tri dana da nema testova. Preminuo je posle tridesetak sati u bolnici u koju je primljen posle pet dana odlazaka u dom zdravlja. Potvrđeno je da je bio Kovid pozitivan. Bio je moj drug, moj prijatelj, bio je momak koga su svi voleli - napisao je S.T. na Fejsbuk profilu preminulog R.Đ.

S.Đ. je tegobe dobio prošle subote, dan nakon što je sahranio brata R.Đ. Istog dana je u teškom stanju hospitalizovan u čačanskoj bolnici, a već sutradan prebačen na kliniku u Beogradu. Iako je u bolnici imao svu potrebnu negu, to, nažalost, nije bilo dovoljno mu lekari spasu život.

PROČITAJTE JOŠ PREDSTOJI NAM NOVI NAČIN ŽIVOTA Virus divlja u Srbiji, ovo su mere koje moramo da poštujemo u narednih godinu dana

Kako saznajemo, samo dan pre sahrane R.Đ. njegov brat S.Đ. i otac su se testirali brzim testom, na nagovor poslodavca kod kojeg je Radoš bio zaposlen, i koji je finansirao test za ceo kolektiv. Ali, tada su obojica bili negativni.

S. Đ. je u Čačak došao krajem juna iz Čikaga, gde poslednjih godinu dana živi i radi. Naime, on je došao kako bi obišao grob majke koja je preminula pre šest meseci, jer u trenutku sahrane nije mogao da dođe iz SAD.

Share this article