Ukoliko PREKRŠITE ZABRANU KRETANJA, evo šta vas čeka

Od danas, 18. marta, na snazi je zabrana kretanja od osam sati uveče do pet sati ujutro.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić najavio je da lica starija od 65 godina koja žive u urbanim sredinama neće smeti da napuštaju svoje domove od 10 sati ujutro do pet sati ujutro narednog dana. Ova mera odnosi se i na osobe starije od 70 godina koje žive u manjim, seoskim sredinama.

PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Vučić: U Srbiji ZABRANA KRETANJA OD OSAM UVEČE DO PET UJUTRU

Sa čim u praksi možete da se susretnete ukoliko prekršite zabranu kretanja?

 

- Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće im napisana krivična prijava, biće sprovedeni na kućne adrese, a krivični postupci biće sprovedeni potom - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović gostujući na Javnom servisu.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

U saopštenju vlade navedeno je građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima.

"Sve usvojene mere u prethodnom periodu imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina. Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti", ističe se u saopštenju.

Zabrana kretanja uvedena je kao jedna od mera u borbi protiv korona virusa u Srbiji.

Budimo društveno odgovorni prema sebi i drugima jer ćemo samo tako uspeti u suzbijanju virusa

Share this article