VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA Više od 60.000 prijava za vakcinaciju

Na portalu eUprava juče do 19 časova oko 63.000 građana Srbije prijavilo se za vakcinaciju protiv kovida-19, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.

Na adresi www.uprava.gov.rs danas je puštena nova elektronska usluga za građane - iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović rekao je ranije danas za Tanjug da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.

PROČITAJTE JOŠ Srbija je ostala bez još jednog vrsnog lekara: Dr Goran Ivanović izgubio bitku sa koronom

 

Da bi im obrazac bio validan, objasnio je Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakicnu.

Takođe, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

"Popunjavanjem te jednostavne forme, dobijaju i mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje", rekao je Jovanović.

Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.

 

"Popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zaintresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut "Batut" pozvati građane na vakcinaciju", objasnio je Jovanović.

Naveo je da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije...

PROČITAJTE JOŠ Poruka Hrvata obilazi region: Dragi susedi, hvala vam. Želim se izviniti svakom Srbinu kojeg sam slučajno uvredio

Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

"Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu intresovanje za vakcinacijom", rekao je Jovanović.

Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomogunu starijima da izvrše prijavu.

Share this article