VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR: Evo da li će biti snega, čuveni meteorolog otkriva šta nas čeka

Veći deo decembra biće bez snega u nižim predelima, kažu meteorolozi. U prvoj polovini ovog meseca sigurno neće biti snežnog pokrivača, dok bi u drugoj polovini, oko Svetog Nikole, 19. decembra, mogle da se očekuju slabe snežne padavine.

Iako se juče na Avali i okolnim naseljima oko Beograda zabelelo i pao je koji centimetar snega, snežni pokrivač se brzo otopio zbog temperatura iznad nule. Po svoj prilici, većeg snega tokom ovom meseca u gradovima neće ni biti.

PROČITAJTE JOŠ "Nikada se nismo slagali. To sve govori o njemu i njegovoj duhovitosti!" Kon o SNIMKU koji je podelio dr Nestorović

Kako ističu prognostičari, u narednih 30 dana u našoj zemlji smenjivaće se sunce, vetar, kiša i susnežica. Formiranje snežnog pokrivača moguće je samo na planinama. I ove sedmice očekuje nas hladno i vetrovito vreme, dok za vikend sledi preokret, pa bi temperature mogle da idu i do 15 stepeni.

 

- Danas će u Srbiji biti suvo i veoma hladno, samo na krajnjem jugu i jugoistoku ponegde će biti susnežice i slabog snega. Hladno vreme se očekuje i u utorak, ali sa sunčanim intervalima. U sredu sledi naoblačenje, uz pojačanje jugoistočnog vetra. U četvrtak će biti oblačno sa kišom, a počeće da duva i jaka košava. Nešto toplije vreme nas očekuje u petak, ali će i dalje duvati jak vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura u petak biće do 11 stepeni - ističe Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella".

Kako dodaje, još toplije vreme očekuje nas u subotu i nedelju, kada će temperature dostizati i 15 stepeni u pojedinim mestima.

PROČITAJTE JOŠ VLADIKA JOVAN ŠOKIRAO SRBIJU: Zar vas ne brine veliki broj umrlih dok se pričešćujete? UMRLI BI I OVAKO I ONAKO

- Za dane vikenda temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine, na zapadu će dostizati i 15 stepeni dok će u Beogradu biti 13. Ipak, duvaće i dalje jak vetar, pa će subjektivni osećaj biti da je temperatura nešto niža - navodi Đurić.

Kada je sneg u pitanju, Đurić kaže da ga u prvoj polovini decembra u nižim predelima sigurno neće biti.

- U drugoj polovini decembra, vreme će biti karakteristično za ovo doba godine, hladno sa jutarnjim mrazem, moguće je da ćemo negde imati kratkotrajne snežne padavine u nižim predelima, ali može se reći da će veći deo decembra ipak biti bez snega - kaže Đurić.

Share this article