VUČIĆ: U decembru svima od države još po 20 evra; "Spremam veliko iznenađenje"

Doneli smo odluku zbog dobrih rezultata u julu da građanima damo još po 20 evra u decembru, kaže Aleksandar Vučić

On je poručio da će u septembru penzioneri dobiti po 50 evra dok će u novembru svim punoletnim građanima biti uplaćeno još po 30 evra.

"Imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku zbog dobrih rezultata u julu da građanima damo još po 20 evra u decembru", kaže Aleksandar Vučić.

Na taj način penzioneri će do kraja godine dobiti po sto evra, dok će svi punoletni građani dobiti po 50 evra od države.

PROČITAJTE JOŠ ZORAN MILANOVIĆ "Brus Li ima više veze sa Srbijom nego Nikola Tesla"

 

Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, kojih ima 5,7 miliona uključujući i penzionere još 30 evra, tako da će penzioneri dobiti 80 evra.

Vučić je kazao da je odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer očekuje u julu da imamo preko 200 miliona evra suficita u budžetu. On je rekao da je u "prvoj polovini godine zabeležen rast od 8,3 odsto".

"Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru", kazao je Vučić.

Vučić je naveo da će novac dobiti svi oni koji su se za njega već prijavili a biće otvorena prilika i za dodatne prijave. Kako kaže, on će predložiti "veliko uvećanje" iznosa po rođenom detetu, i to i za prvorođeno i za ostalu decu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je i da za nekoliko dana počinje gradnja fabrike vakcina u Srbiji.

Vučić je gostujući na Pinku potvrdio da će 1. septembra biti završena i gradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Share this article