Zazvonili smo na vrata krimosa Tocila, njegova majka nas je dočekala s rečima "DABOGDA TI BILO SVE NAJGORE, VEŠTICE!"

Bio je šef kriminalne grupe u kojoj je bilo još devet saradnika, svi zajedno organizovano su krijumčarili i prodavali narkotike.

U Ameriću kod Mladenovca ispred porodične kuće Mladena Novakovića, zvanog Tocilo (37), danas smo zatekli njegovu majku kako okopava cveće u dvorištu porodične kuće.

Tocilo je celoj Srbiji poznat nedavno kad je uhapšen zbog krijumčarenja 77 kilograma najčistijeg heroina.

   

Njegova majka nije bila raspoložena za razgovor, a našu ekipu počastila je uvredama, pretnjama, a kasnije nas je i napala. 

- Uhapšen je i odgovara, šta ima da slikate?! Dabogda ti bilo sve najgore, vaštice! Treba čovek da uzme motku i da vas sve isprebija! Samo probaj da mi uđeš ovde, zvaću miliciju da vas pohapsi! - vikala je na reportere Espresa ova žena. 

*Foto: Espreso.rs

Nijednog trenutka nije prestala da se dere, a nakon nekog vremena iz kuće je izašao i muškarac, verovatno Tocilov otac, koji je najpre otišao iza kuće, a potom se vratio i priključio teranju naše ekipe. 

U jednom trenutku majka se toliko ražestila da je krenula na našu ekipu. 

Uzimala je kamenje i bacala u pravcu automobila, a jednog od članova ekipe je i pogodila. 

Podsetimo, Mladen Novaković iz Amerića kod Mladenovca, zvani Tocilo samo šest meseci nakon što je izašao iz zatvora uspeo je da organizuje kriminalnu grupu koja krijumčari heroin iz Turske, od kojih su istražitelji proteklih dana oduzeli čak 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina vrednog čak pet miliona evra.

Tocilo je sumnjičen kao vođa organizovane kriminalne grupe, a iz zatvora je pušten u maju nakon što je odslužio godinu i deset meseci kazne na koju je osuđen zbog organizovanja krivičnih dela, tačnije organizovanja grupe pljačkaša. 

Tocilo je, pre privođenja u Mladenovcu, hapšen u junu 2016. godine, i to dok je čekao poziv za odsluženje zatvorske kazne za krivično delo koje je izvršio 2008. godine.

Novaković je tada uhapšen u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a sa njim je priveden i Mihailo Đorđević.

U akciju njegovog hapšenja bili su uključeni i pripadnici Žandarmerije, a inspektori ispituju njihovu eventualnu povezanost sa prodajom narkotika.

 

Surovi zelenaš

Kriminalnu karijeru Novaković je započeo 2008, kada je uhapšen zbog zelenašenja, i to tek pošto je jedna njegova žrtva iz sela u okolini Mladenovca pokušala da se ubije jer više nije mogla da plaća zelenašku kamatu.

Naime, početkom 2007. godine Novaković je žrtvi pozajmio 9.000 evra, a tokom narednih godinu i po dana od njega je naplatio kamatu od čak 42.600 evra!

Dužnik je zbog duga rasprodao svu imovinu i pokušao da se obesi, ali mu je kanap pukao. Preživeo je, a zelenaško klupko je počelo da se odmotava. Novaković je uhapšen, osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude.

Banda pljačkaša

Na slobodi nije mirovao, već je 2010. godine ponovo uhapšen i tada je osumnjičen da je organizovao osmočlanu bandu koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare i vozilo za transport novca FTO sistema.

U kriminalnoj grupi su bili mladići iz Mladenovca, Sopota i okoline, od kojih većina ranije nije imala problema sa zakonom. Vrednost opljačkanog plena bila je oko 20 miliona dinara. I tada je policija sumnjala da je Novaković trguje drogom, ali za to nije bilo dokaza.

 

Sud ga je, opet, pustio iz pritvora, iako je i tada čekao pravosnažnost presude za zelenašenje.

Slobodu je iskoristio da razgrana narko-mrežu u šumadijskim gradovima, pa je 2012. opet uhapšen...

Sa njim su privedeni i Miroljub Stepanović, zvani Mirko Ćelavi iz Mladenovca i Marko Milivojević iz Amerića, inače bivši zatvorski čuvar, kao i troje saradnika. Oni su uhapšeni u nastavku akcije koju je smederevska policija započela privođenjem petoro mladenovačkih dilera, među kojima su bili Milan Dimitrijević, zvani Bombonica, i Miloš Ignjatović, poznatiji kao Miša Konj, tada osumnjičeni a kasnije i osuđeni za trgovinu drogom na narko-tržištu u Mladenovcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Topoli i Aranđelovcu.

Interesantno je da i tada kod Novakovića, za koga se verovalo da je rukovodio kriminalnom grupom, nije nađena droga, već su narkotici bili kod njegovih saradnika.

Dilovanje heroinom za kriminalne grupe

Ni nakon toga nije odlučio da se smiri, već je počeo da se bavi trgovinom heroina, ali je ovaj put imao još osmišljeniji plan. Postao je šef kriminalne grupe, u kojoj je bilo još devet saradnika, i organizovano su krijumčarili i prodavali narkotike.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article