ČITANJE 2 MINUTA, MUDROST ZAUVEK: Pravo mesto ceni PRAVU VREDNOST

Otac je rekao svom sinu: diplomirao si sa odličnim uspehom, evo ti na poklon onaj auto kojeg sam kupio pre puno godina...

Zaista, dugo "leži" u garaži... Ali pre nego ti ga poklonim, odvezi ga na plac gde prodaju polovne automobile na kraju grada i reci im da ga želiš prodati i vidi koliko će ti novca oni ponuditi. Sin je otišao na plac polovnih automobila, vratio se ocu i rekao: "Ponudili su mi 1.000€ jer izgleda vrlo istrošeno."

 

Otac je rekao: "Odvezi ga sad u zalagaonicu." Sin je otišao u zalagaonicu, vratio se ocu i rekao: "Zalagaonica je ponudila 100€ jer je to zaista jako star auto."

Otac je zamolio sina da ode u auto-klub i pokaže im auto. Sin je odvezao automobil i u klub, vratio se i rekao ocu oduševljeno: "Neki ljudi u klubu ponudili su 100.000€ za taj auto, jer kažu da je to Nissan Skyline R34, kultni automobil i potražnja za njim je OGROMNA.

PROČITAJTE JOŠ ORLOVA LEKCIJA: Znate li kako ženka orla bira oca za svoje potomstvo

Otac je rekao sinu: "Hteo sam da znaš da pravo mesto ceni PRAVU VREDNOST."Ako te ne cene, ne brini, znači da si na pogrešnom mestu i u pogrešnom društvu. Oni koji znaju tvoju vrednost su oni koji te cene i drži se njih... Nikada ne ostaj tamo gde niko ne prepoznaje i ne ceni tvoju istinsku vrednost.

Share this article