MINISTAR ŠARČEVIĆ: Od korone obolelo 60 đaka, to je minimalan broj zaraženih (VIDEO)

Za tri nedelje od kako je počela nastava u školama u Srbiji, do sada je od korona virusa obolelo oko 60 đaka, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da je to minimalan broj.

Prema njegovim rečima, "Beograd kao veliki grad ima najviše slučajeva", ali kad se sve uzme i sabere, to je "minimalan broj zaraženih".

PROČITAJTE JOŠ NOAM ČOMSKI: Deset strategija prikrivene manipulacije ljudima

Kako je rekao u Jutarnjem programu TV Prve, među studentima trenutno nema obolelih.

On je objasnio da je razlog što je manje srednjoškolaca zaraženo korona virusom, u odnosu na osnovce, taj što đaci u srednju školu idu po sistemu da jednu nedelju borave u učionicama, a drugu onlajn.

 

- Trenutno je među školarcima oko 60 zaraženih, za tri nedelje od početka škole, na 850.000 učenika to jezaista minimalan broj - kazao je Šarčević, prenosi B92.

Upitan hoće li biti novog zatvaranja škola, ministar kaže da smo u ovom trenutku daleko od toga, ali napominje da kada to kaže treba da se shvati uslovno.

PROČITAJTE JOŠ Nema više rijalitija u Srbiji pre 23 sata: Zadruga, Farma i Parovi – u gluvo doba noći

Na pitanje šta bi trebalo da se desi pa da se škole zatvore, Šarčević rekao je da o tome odlučuje Krizni štab, a na osnovu relevantnih podataka i situacije.

U svakom slučaju, dodaje Šarčević, onlajn nastava se snima i ona je sada mnogo kvalitetnija nego u prvom ciklusu, za vreme vanrednog stanja, a u međuvremenu su u ceo onlajn sistem uključene i brojne druge platforme i sve funkcioniše mnogo bolje.

 

Share this article