Profesorka Bojana ponosna na svoje đake: Dečak nije mogao da plati internet, ali imao je pravog druga

Objava jedne profesorke engleskog jezika iz Aleksinca o pravom prijateljstvu

Naizgled mali gest jednog njenog učenika oduševio je njihovu razrednu.

PROČITAJTE JOŠ DA LI ĆE MALIŠANI NOSITI MASKE? Vrtići otvoreni od 11. maja, evo kojih će 35 MERA svi morati striktno da se pridržavaju

Radi se o tome da je učenicima svih razreda, ovih nedelja, osim televizora putem kog prate nastavu, neophodan i internet. Učitelji, nastavnici, profesori šalju testove da deca rešavaju, neophodan je i ako hoćete da pristupite platformi da proverite domaći ili makar za slanje urađenog nastavnicima. Mnogi komuniciraju kroz razne grupe, koje su sada, ako ne i ranije, morali da naprave. Ali, i za njih vam treba internet.

 

Jedan od učenika razredne Bojane Stevanović imao je problem, jer nije mogao da plati internet. Našao se tu njegov drugar iz razreda koji je stvar rešio sam uplativši drugaru.

Uvek je tu kad mi treba

- Učenik koji je imao problem zamolio je drugara iz odeljenja da mi prenese da je potrošio internet i da će možda imati problem da pošalje taj zadatak. Htela sam da ga pozovem, da mu objasnim da naravno da nije problem. Meni je bilo žao što nije mene direktno kontaktirao da mi kaže za taj problem. Odmah sledeću poruku kad mi je poslao objasnio mi je da je imao novac kod sebe, da mu je mnogo dobar drug, i da je uvek tu kad mu treba - prepričala je profesorka razgovore i poruke koje je razmenila sa učenikom.

PROČITAJTE JOŠ TUGA U Beograd su ga poslali da postane lekar, a vratiće im se u kovčegu

Reč je inače o učenicima prve godine koji ne žive u Aleksincu već u selima u okolini.

- Baš me je dirnula ta situacija da deca nesebično razmišljaju i delaju, koliko oni mogu da odu u neku kontra stranu, toliko mogu i da oduševe i da ostave utisak - smatra razredna ovih dečaka.

I kako sama profesorka reče, imena tu nisu toliko bitna, već sam gest.

Bitna su deca koja umeju da postave stvari na pravo mesto, deca zbog koje ne moramo da brinemo za budućnost.

(kutaknet.com / telegraf.rs)

Share this article