Ako ste ikada jeli mast i hleb biće vam žao što ovo tada niste znali!

One namirnice, iako verujemo suprotno, možemo konzumirati češće

Konzumiranje 'obične', crne kafe pokazala se dobrom kad je reč o povećanju dobrog holesterola u telu. Kafa je bogata antioksidansima koji štite srce, a ako ne preterujete u konzumiranju, nema potrebe nema potrebe da je izbacujete.

PROČITAJTE JOŠ PUCAĆETE OD ZDRAVLJA Čuveni ruski specijalista preporučuje kako da obnovite imunitet za 15 sekundi

 

Odrezak

Crveno meso, tvrdi Reinagel, ima lošu reputaciju iz sasvim pogrešnih razloga. Filet mignon komadi su nutritivno vrlo „jaki“ i zbog toga dobri za zdravlje srca. Crveno je meso dobar izvor proteina, vitamina B, cinka i ostalih nutrijenata te sadrži i mononezasićene masnoće, slične onima iz maslinovog ulja pa se preproručuje njegova konzumacija.

PROČITAJTE JOŠ Tegobe nestaju preko noći: Najmoćniji prirodni lek za gastritis! (RECEPT)

Svinjska mast

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca, dvaput više onih „dobrih“, mononezasićenih i tri puta veći udeo omega 3 masnih kiselina. Iako nutricionistkinja savetuje da primarni izvor masnoća ostane maslinovo ulje, ne vidi ništa loše u tome da vam svinjska mast bude druga na listi. BBC piše da je svinjska mast odličan izvor vitamina B i minerala.

Krompir

Ako smanjujete količinu soli koju konzumirate u danu, trebalo bi da povećate unos kalijuma, savetuju nutricionisti. Jedite sveže voće, povrće i žitarice, a jedan od najboljih izvora kalijuma je krompir.

Share this article