Čuveni dr Evdokimenko savetuje kako da ne dobijemo upalu pluća tokom epidemije koronavirusa (RECEPT)

Ceo svet je zahvatila pandemija koronavirusa - lekari savetuju što manje kontakata, obavezno temeljno pranje ruku, i nošenje zaštitnih maski i rukavica

Budući da koronavirus primarno pogađa pluća, ruski lekar Evdokimeko savetuje povećanje imuniteta, jačanje pluća.

PROČITAJTE JOŠ: Da li voće mora da se ljušti, a obuća i odeća dezinfikuje: Borba protiv KORONE NA KINESKI NAČIN

On smatra da je životinjska masnoća neophodna za potpuno funkcionisanje pluća. Ne biljne masnoće, nego životinjske, jer su pluća organ koji zavisi od masti, i ako nema dovoljno masti - pati.

 

A naročito ako ste na dijeti koja podrazumeva uskraćivanje masti. Zbog toga lekar savetuje dajedete od 20 do 30 grama maslaca dnevno ili svinjsku mast.

Doktor Evdokimenko savetuje i jačanje imuniteta sokom od aloje.

aloja

Ako se pojavi kašalj, lekar kaže da uzmete: sok od aloje + med + maslac u jednakim delovima; sve izmešajte i dobijete smesu koju ćete jesti po 1 ili 2 kašike tri puta dnevno. Ovo koristite 3 do 5 dana.

 

Ako iz nekog razloga ne možete da koristite sok od aloje, onda za prevenciju možete uzeti tinkturu ginsenga. Pijte više čiste vode, najbolje tople.

Poznato je da strah i stres smanjuje imunitet. Zato lekar savetuje da unosite manje negativnosti u život, gledate manje vesti i opustite se koliko možete. San je neophodan. Zdrav san!

san

Ovaj ruski doktor kaže da se jedino na ovaj način može razlikovati grip od koronavirusa:

  • Grip počinje sa groznicom, bol u zglobovima, a zatim grloboljom i kašljom.
  • Koronavirus počinje sa grloboljom 3 do 4 dana, zatim se pojavi suv kašalj, nedostatak daha, pa čak i nedostatak čula mirisa.

Doktor Evdokimenko daje savet samo za prevenciju i ne preporučuje da se sami lečite ukoliko osetite prve simptome virusa - bolje je da odmah konsultujte lekara.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski lekari objasnili šta NIKAKO ne bi trebalo jesti ZA VREME KORONE: Poslušajte ih!

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819.

Građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

(kutaknet.com / stil.kurir.rs)

Share this article