NISAM UŠLA U TERETANU, a smršala sam 45 kilograma: Svakog dana sam u dnevnoj sobi RADILA OVO

Otkad smo u karantinu, a teretane su zatvorene, većini je jedina šetnja u toku dana do frižidera. Međutim, teretana nije neophodna da bismo održali ili smanjili kilažu, što dokazuje njen slučaj.

Studentkinja Triniti Vils (20) iz Eseksa uspela je da smrša 45 kilograma, pritom ne kročivši u teretanu.

- Uvek sam se stidela da odem u teretanu. Ne znam vežbe, a mnogo sam krupnija od svih prosečnih vežbača. Zato sam počela da kod kuće uz svoju omiljenu muziku smišljam koreografije. Kilogrami su se prosto topili. Toliko sam ponosna na sebe i sigurno ću nastaviti da plešem - kaže ona.

 

Triniti kaže da je od detinjstva muku mučila sa kilogramima, kao i da je oduvek mrzela bilo kakav vid vežbanja.

- Uz sve to, tešila sam se hranom. To je dovelo do toga da sam već kao devojčica bila zastrašujuće gojazna. Uvek sam bila najdeblja u razredu i u društvu - kaže Triniti.

trinti-debela-profimedia

*Foto: Profimedia

Ono što joj je promenilo život su koreografije koje je smišljala.

- Plesala sam uz svoju omiljenu muziku, ponekad sam uz to vežbala i aerobik na DVD-ju, ali ples je ono što mi je zaista pomoglo. Uz ples nisam samo smršala, već i zavolela svoje telo - kaže ova studentkinja.

PROČITAJTE JOŠ Doktor Vajs lečio je hiljade obolelih od korona virusa i ima savet za sve: Ljudi ne shvataju da samo jedna stvar može da ih spasi!

- Kolena su me uvek bolela od debljine, zbog čega sam bila lenja i još manje se kretala. Na fizičkom u školi bi mi se svi redovno smejali. Čak i posle obične šetnje ostala bih zadihana. Zbog toga sam počela da izbegavam svaki vid vežbe, a što bih se manje kretala, sve sam više prihvatala svoje stanje i mirila se sa njim - kaže Triniti, dodajući da je usput razvila i zavisnost od slatkiša. Budila se pre ukućana kako bi pojela svoje slatkiše bez njihove osude.

 

Pred maturu je, 2016. godine, poželela da se promeni.

- Svaka devojka želi da pred maturu blista, a ja sam sebi bila užasna. Plakala sam pre nego što sam stigla na proslavu. Osećala sam se užasno cele večeri, svi su bili doterani i lepi, a ja sebi ni na šta nisam ličila. Tada sam shvatila da ne želim više da se tako osećam - kaže.

Nije znala gde da počne, ali znala je da voli muziku, pa je kupila DVD sa hip-hop plesnim pokretima i počela da pleše u svojoj kući.

trinti-mrsava-profimedia

*Foto: Profimedia

- Brzo bih ostajala bez daha, ali nisam odustajala. Svakog dana sam plesala, a uskoro sam počela da smišljam i svoje koreografije. Istovremeno, smanjila sam porcije i izbacila slatkiše. Kilogrami su se prosto topili. Počela sam da dobijam komplimente, što me je dodatno motivisalo - kaže Triniti, koja je sada presrećna svojim izgledom i naglašava da će nastaviti da pleše.

Share this article