Udala sam se sa 17 godina, u braku sam punih 30, ali sada mi je već svega preko glave...

Moja jedina svetla tačka su divna deca koja su mi dala snagu da izdržim tokom godina

Udala sam se vrlo mlada, sa sedamnaest godina. Konkretno, manje od sedamnaest, pa je tata morao da ode u policiju i da izjavu da mi dozvoljava da se venčam. Bila sam ludo zaljubljena u dečka iz svog sela. Bili smo zajedno danima. Nismo oklevali. Baš je bio mangup.

PROČITAJTE JOŠ Ana Kirjanova, psiholog: Ovako se ponaša muž koji ne voli svoju ženu!

Nije bio mnogo stariji od mene, imao je nepunih devetnaest godina. Otac mu je kupio automobil i možete zamisliti šta je to tada značilo. Devojke su ludele za njim, a on je izabrao mene. Nisam to smela da ispustim i odlučila sam da se venčam!

 

Venčanje smo obavili kao i svi u to vreme, kod kuće. Kuvao se teleći gulaš, salate, pića, muzika. Radost sjajna. Ali je odmah usledilo ogromno iznenađenje.

Dan nakon venčanja, muževi roditelji su nam rekli da novac koji smo prikupili od venčanja treba da im damo, jer su nam napravili venčanje i hrane nas.

mlada-pixabay

 *Foto: Pixabay

Bili smo mladi, slušali smo. Istina, još uvek slušam svoju svekrvu, a razloga je bilo toliko.

Deca su se rodila, a moj suprug je prvo radio kao prevoznik, a zatim je osnovao građevinsku firmu i počeo dobro da posluje. Napravili smo svoju kuću, ali je bila lepljena za kuću moje svekrve. Pa smo opet jeli zajedno, zajedno plaćali račune i sve ostalo.

 

To traje do danas. Pravimo zimnicu zajedno, pripremamo kućne zabave, zabavljamo goste. Kako godine odmiču, sve više mislim da sam rob. Postajem sve revoltiranija. Deca su odrasla, zaposlila se i pošla svojim putem. Muž je opsednut poslom i novcem.

Sedim kod kuće i kad se sad osvrnem, ne vidim ništa veliko. Moja jedina svetla tačka su divna deca koja su mi dala snagu da izdržim tokom godina. Ali sada osećam da mi treba promena.

PROČITAJTE JOŠ Dr Nestorović otkriva tajne dobrog seksa: Za dobro zdravlje žene, neophodno je da ima 3 orgazma nedeljno!

Nemojte me pogrešno razumeti, ne mislim odmah na nekoga drugog. Samo želim da mi se nešto dogodi. Nešto što će me „vaskrsnuti“, oživeti, podmladiti. Jer nisam stara. Tek mi je četrdesetosma, život je preda mnom.

Ali osećam da ću, ako nastavim ovako, zatvorena u četiri zida, odnosno u dvorištu našeg dvorišta, prerano ostariti. Iskreno se nadam da ću naći nešto inventivno što će me zaokupiti i neću krenuti putem koji bi naštetio mojoj porodici. Ali…

(kutaknet.com / srbija24.com)

Share this article