UPOZORENJE LEKARA "Nemojte se dezinfikovati pre izlaganja suncu, posledice mogu biti strašne"

Izbegavanje dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola je posebno važno za osobe koje već imaju dermatološke probleme

Iako je preporuka da svakodnevno koristimo što više gelova na bazi alkohola, oni zapravo mogu u dodiru sa svetlošću da postanu opasni te da izazovu pojavu opekotina i plikova.

PROČITAJTE JOŠ SVI MISLE DA SU TEMPERATURA I KAŠALJ PRVI ZNAK KORONE: Među 120.000 zaraženih ovo su bila 3 NAJČEŠĆA SIMPTOMA!

Lekari iz Velike Britanije su upozorili ljude da ukoliko izlaze na najjače sunce, obično u popodnevnim satima, izbegavaju korišćenje dezinficijensa.

 

Umesto ovih sredstava za dezinfekciju, stručnjaci preporučuju upotrebu sapuna i vode.

- Ako ćete duže vreme provoditi na na jakom suncu, upotreba gelova za ruke na bazi alkohola mogla bi da urzokuje štetu na vašoj koži. Iako uzrok ove reakcije još nije u potpunosti shvaćen, poznato je da alkohol može pogoršati ekcem, baš kao i izlaganje suncu - kazala je doktorka Simran Deo za Mirror.

PROČITAJTE JOŠ Najjači prirodni lek za pluća: Čaj od origana čini čuda za organizam, leči sve respiratorne tegobe! (RECEPT)

- Ako intenzivno češete ekcem ili male plihove koji se često stvaraju nakon česte upotrebe alkoholnog gela, to može dovesti do infekcije, koja može izgledati poput opekotine, dok područje postaje crveno, vlažno i gornji sloj kože počinje da se ljušti - opisala je simptome infekcije.

Dakle, izbegavanje dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola je posebno važno za osobe koje već imaju dermatološke probleme.

Ukoliko ste često napolju i ne možete redovno da perete ruke možete koristiti rukavice, kažu stručnjaci.

(kutaknet.com / telegraf.rs)

Share this article