Bio je JUGOSLOVENSKI RIČARD GIR: Živeo je LUKSUZNO, oženio TITOVU UNUKU a DANAS je situacija POTPUNO DRUGAČIJA

Bio je poznat kao veliki zavodnik, Ričard Gir stare Jugoslavije. Danas je daleko od svetskog glamura i jedva sastavlja kraj s krajem.

Hrvatski pozorišni, TV i filmski glumac Ranko Zidarić (53) diplomirao je 1990. na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu, a iste godine postao je i član Dramskog pozorišta „Gavella“. Devedesetih je bio u braku sa Sašom Broz, s kojom ima ćerku Saru, a sada je oženjen Ivanom Uhlik Zidarić s kojom ima ćerku Zoru.

 

Ranko je danas samostalni glumac koji retko javno govori o svojim pozorišnim angažmanima, a uskoro će zaigrati u premijeri „Slikari rudari“ prema tekstu Lija Hala, scenariste filma „Billy Elliot“.

– Izbegavam intervjue jer je teško govoriti o pravim temama. Pitanje broj dva je smatra li neko nas glumce pozvanim da o njima govorimo, kao i činjenica da svako otvaranje neke ozbiljne teme, koja nije o tome pijem li šejkove ili džogiram, izaziva niz sumanutih reakcija – kazao je Ranko za hrvatski portal jutranji.hr.

 

Glumac s više od 50 uloga na filmu, koji je na velikom platnu debitovao 1988. u Zafranovićevom ostvarenju „Aloha: praznik kurvi“ sa našom Nedom Arnerić, sada kaže da je poređenje sa Girom samo šala.

– Ja ovde ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu – kazao je Ranko o glumcima u Hrvatskoj.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article