Jelena i Novak Đoković donirali milion evra za respiratore i medicinsku opremu za Srbiju (VIDEO)

Novak i Jelena pokazali veliko srce

Veliko srce Novaka Đokovića još jednom je snažno zakucalo za Srbiju. Novak će zajedno sa suprugom Jelenom donirati milion evra za nabavku respiratora, mašina koje su preko potrebne pacijentima koji se nalaze u teškom stanju usled posledica virusa korona.

PROČITAJTE JOŠ: POTEZ VREDAN DIVLJENJA! Ana Ivanović obezbedila 35 respiratora Srbiji

To je danas objavio na krajnje nekonvecionalnoj konferenciji za medije (preko internet platforme Zoom) i u razgovoru za srpskim novinarima objasnio svu logistiku oko nabavke uređaja, kao i kako provodi slobodno vreme kojeg ima na pretek u Marbelji gde se trenutno nalazi zajedno sa porodicom.

 

- Naša donacija je milion evra za kupovinu respiratora i dodatne medicinske robe. Respiratori su trenutno najneophodnija oprema za spasavanje života. Sudeći po trenutnom stanju, već danas su najpotrebniji respiratori. Putem mog strica Gorana, koji ima uticaj na kineskom tržištu, došli smo do fabrika i proizvođača respiratora i čekamo koja količina će biti u pitanju. Otac i majka imaju puno prijatelja po Evropi, pronašli smo neke respiratore u Nemačkoj. Želeo bih da se zahvalim državnim vlastima koje su bile na raspolaganju prethodnih dana, komunicirali smo sa svim mogućim stručnjacima, vlašću, kao i mnogima širom sveta koje su nam dale informacije – istakao je naš as.

PROČITAJTE JOŠ: Mnogo drugačije nego prvog dana: Pogledajte kako sada izgleda improvizovana bolnica na Sajmu (VIDEO)

Novak se obratio medicinskom osoblju, koje se bori svakodnevno da pomogne obolelim pacijentima.

- Želeo bih da izrazim zahvalnost i pozdravim svo medicinsko osoblje koje se danima i nedeljama bori za zdravlje ljudi i trudi se da na svaki način pomogne ljudima inficiranim virusom korona. Ovo je ozbiljna situacija, menja se sve iz dana u dan, menja se i broj obolelih i raste, a u skladu sa time Jelena, ja, porodica i donacijski tim odlučili smo da prikupimo što više relevantnih informacija da vidimo kako najbolje možemo da doniramo svoje resurse, vreme, znanje, novac –rekao je Đoković.

Pošto je tenis sport u kome se neretko menjaju i kontinenti u jednom mesecu, Novaku će ovakav razvoj situacije pomoći da provede dragoceno vreme sa porodicom.

- Provodimo jako kvalitetno vreme sa decom, a to je nešto što ne pamtim od kako sam postao otac. Zbog prirode mog posla, ja sam stalno na putu, a ova situacija nam daje mogućnost da provodimo vreme sa najmilijma i sada možemo da se posvetimo stvarima koje su stalno potisnute po strani. Ima jako puno i fizičkih aktivnosti, što ću u narednim danima podeliti na društvenim mrežama, kao i neke zanimljive izazove i stvari koje radim sa decom – naglasio je prvi reket sveta i poneku pozitivnu stvar u celom ovom džumbusu. 

 

Supruga našeg velikog šampiona, Jelena, objasnila je razlog zašto se Đokovići nisu ranije oglašavali.

- Razlog zašto se nismo javljali jeste što su informacije bile nestabilne. Taman kada preciziramo dese se promene, respiratori su ipak najneophodniji, ne samo kod nas.Svi su nagrnuli na proizvođače i svi očekujemo odmah tu opremu. Neke države naručuju i po 10, 20 i 30 hiljada. Cene skaču svakog dana, kreće se od 10 do 50 hiljada evra, pitanje je da li će to biti kraj – poručila je Jelena. 

PROČITAJTE JOŠ: Đoković se oglasio iz karantina: Noletova molitva sa Ostroga za sve ljude (FOTO)

SRPSKO – SRPSKI REČNIK I GANDI

Prema rečima Novaka i Jelene, vremena za gledanje televizora,filmova i serija nije previše bilo, pre svega zbog problematike oko nabavke respiratora. Međutim, poneki trenutak slobodnog vremena ugrabili su kako bi pročitali knjige i otkrili šta im je na „repertoaru“ ove nedelje. 

- Trenutno čitam srpsko – srpski rečnik, autora Radovana Damjanovića kojem šaljem pozdrav ovom prilikom. To je izuzetno štivo vezano za istoriju Srba,i poprilično me interesuje – rekao je Nole, dok je Jelena zaokupljena biografijom Mahatme Gandija, poznatog indijskog državnika.

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819.

Građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

Share this article