OBRADOVIĆ SMATRA DA JE ISHRANA KRIVA ZA ĐOKOVIĆEV PAD: Zbunjuje me Novakova dijeta!

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović se slaže se velikim brojem navijača Novaka Đokovića koji smatraju da je promena ishrane i okretanje veganstvu ključni razlog slabih igara do skoro najboljeg tenisera sveta i pada sa prvog mesta ATP liste.

Strateg srpske teniske reprezentacije priznao je u razgovoru da ni njemu nije jasno kako Đoković može da se oslanja na vegansku ishranu u jeku najvećih sportiskih napora u karijeri.

 

- Moram da kažem da se ne slažem sa nutricionistima koji kažu da je meso kancerogeno i da ga ne treba jesti. Naravno da nije zdravo da se pojede pet kila mesa, ali nije preporučljivo ni da se pojede 10 kila kupusa. Uostalom, snaga je povezana sa ishranom. Prilično sam zbunjen tim stvarima kod Novaka. U redu je da prestane da jede palačinke sa "nutelom", jer je u tome preterivao, pa je imao probleme sa glutenom, ali sve je dijete - zbunjen je Bogdan Obradović.

On kaže da se sa Đokovićem često šali na tu temu.

- Ponekad slikam meso, paradajz i luk pa mu pošaljem. Naravno, sve okrenemo na šalu, ali ne vidim da meso može da smeta. Kada se bavite ovim sportom, onda na prvom mestu mora da bude tenis, a onda kondicija. Posle toga dolazi ta nadgradnja i priče o ishrani, psihi i svemu drugom - ističe Bogdan Obradović.

(Izvor: Informer.rs)

Share this article