Posle dužeg vremena snimljen u javnosti, njegove fotografije zapalile mreže (FOTO)

Nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije, premijer Srbije i lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica retko se pojavljuje u javnosti, ne daje izjave medijima i ne pohađa stranačke skupove. Sada je, međutim, posle duže vremena fotografisan u javnosti.

 

Koštunica snimljen u supermarketu

 *Koštunica snimljen u supermarketu

FOTO: IVAN NINIĆ / PRIVATNA ARHIVA

On je, naime, snimljen u prodavnici, kako nakon kupovine namirnica u jednom od hipermarketa u Aranđelovcu, čeka u redu za plaćanje na kasi.

Koštuničine fotografije izazvale su ogromnu reakciju na društvenim mrežama i podeljene su više stotina puta, a komentari su i više nego oprečni.

 

Dok pojedini govore o tome kako jedan bivši predsednik sada živi "običnim životom", drugi podsećaju na dramatične događaje koji su obeležili njegovu "vladavinu", a pre svega ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, čija politička poznadina ni do danas nije rasvetljena. Raspravlja se o njegovom odnosu prema režimu Slobodana Miloševiša, (ne)postojanju suštingkog otklona od retrogradne politike devedesetih godina, ali i antiervopskim potezima...

BLUR vojislav kostuncica, supermarket, arandjelovac

 *Vojislav Koštuncica, supermarket, Arandjelovac

FOTO: IVAN NINIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Predsednik, pa dva puta premijer

Podsećamo, Vojislav Koštunica je u na velika vrata poliičke scene ušao nakon petooktobarskih promena kada je postao predsednik Savezne Republike Jugoslavije. Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića i vanrednih parlamentarnih izbora održanih u decembru 2003. godine, Koštunica formira vladu Srbije i postaje njen predsednik.

Koštunica je bio predsednik Vlade Srbije sve do 07. jula 2008. godine, kada je podneo ostavku zbog kako je tom prilikom naveo "nefunkcionisanja vlade".

Iz politike se definitvno povlači 2014. godine kada je podneo ostavku na mesto predsednika DSS-a zbog jako loših rezultata ostvarenih na parlamentarnim izborima te godine.

(Izvor: blic.rs)

Share this article