Premijerka Ana Brnabić došla na Paradu ponosa sa partnerkom i svi gledaju u NATPIS na njenoj majici (FOTO)

Na današnjoj Paradi ponosa u Beogradu, koja se organizuje u sklopu Nedelje ponosa, pojavile su se i premijerka Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i njena partnerka dr Milica Đurđić. Premijerka Ana Brnabić se pridružila okupljenima na šestoj Paradi ponosa, a podržala je i prethodne koje su se održavale u našoj prestonici.

 

Okupljanje za Prajd pod sloganom "Ne odričem se" počelo je u 16 sati ispred hotela "Hilton" u Kralja Milana, a šetnja u 17 časova.

Premijerka Ana Brnabić i dr Milica Đurđević na Paradi ponosa

 *PREMIJERKA ANA BRNABIĆ I DR MILICA ĐURĐEVIĆ NA PARADI PONOSA

Dolazak premijerke i njene partnerke na Paradu privukao je veliku pažnju okupljenih.

 

Ana Brnabić se srdačno pozdravila sa organizatorima skupa, a kod pojedinih učesnika je posebno zastala.

Odlično raspoloženje ODLIČNO RASPOLOŽENJEFOTO: RAS SRBIJA

"Želim da se zahvalim celom timu na organizaciji. Mislim da se ponovo šalje poruka mira i tolerancije koju u Srbiji moramo da čuvamo. Mislim da se krećemo u pravom smeru, a Prajd služi podizanju svesti. Meni je važno da danas govorimo o evropskim pravima i LGBT zajednice, da se politički ne delimo kada dođe do pitanja ljudskih prava. Svake godine bude sve lakše, a to je kada dobijete Vladu koja obezbedi da svi imaju iste uslove. O zakonu ću pričati sa svojim kolegama, a ja sam predstavnica svih građana, zalažem se za prava svih u Srbiji", rekla je Brnabić.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article