Rada Đurić ODLAZI sa RTS-a posle dve decenije: Evo gde ćete je sada gledati

Posle 20 godina napušta RTS

Dugogodišnja novinarka i jedno od najprepoznatljivijih TV lica RTS-a Rada Đurić prelazi na Novu S televiziju, kako je i sama potvrdila.

PROČITAJTE JOŠ: Voditeljka pobedila karcinom pankreasa, pa slikom iz bolnice naterala suze na oči (FOTO)

- Hvala mojim dragim kolegama sa RTS-a a pre svega gledaocima koji veruju u mene svih ovih godina. Trudiću se da na Novoj ostanem stara, zato što verujem, možda kao nikad do sada, da je tako malo važno gde smo ako ne znamo ko smo. Jer, ako ne zaboravimo ko smo, onda smo uvek tamo gde i treba da budemo. Ostanimo pametni, pristojni i kod kuće. Vidimo se uskoro" - rekla je Rada Đurić za "N1" koju ćemo, kako navodi ovaj portal, zbog poštovanja mera propisane samoizolacije po dolasku iz inostranstva, u naredne dve nedelje gledati putem video linka.

Rada će u početku voditi program "Među nama" dok Nataša Miljković pomaže kolegama sa informativnog kanala N1.

 

Ovim povodom je i RTS izdao zvanično saopštenje u kojem Radi Đurić poručuju da joj žele svu sreću.

- Rada Đurić, na svoju inicijativu, više nije deo RTS tima. Kao poznato TV lice, ostavila je trag u radu RTS-a. Naša kuća joj želi mnogo uspeha u daljoj karijeri - stoji u saopštenju.

rada-djuric-foto-dragana-udovicic 770

 *Foto: Dragana Udovičić

Radmila Rada Đurić je srpska novinarka i TV voditeljka, poznata kao zaštitno lice emisije „Beogradska hronika“ i autorka i urednica emisije „A sada Rada“ koje su se emitovale na programu Radio Televizije Srbije (RTS).

PROČITAJTE JOŠ: DUŠAN (81) je najstariji pacijent u Srbiji koji je POBEDIO KORONU: Nisam bio na respiratoru, ali OVA TERAPIJA me je izlečila!

Novinarsku karijeru je započela ranih 90-ih godina radeći volonterski na Radio Lazarevcu. Od 1993. godine radila je na Radio Televiziji Srbije. Prvo je radila kao novinar Jutarnjeg programa, a potom dobila priliku da vodi „Beogradsku hroniku“, po kojoj je ostala poznata do danas.

Rođena je u Valjevu 1966. godine. Odrasla je u Lazarevcu, od 2014. godine živi u Beogradu. Sa bivšim suprugom Goranom Đurićem ima dvoje dece, ćerku Veru i sina Despota.

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819.

Građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

Share this article