Savremeni srpski vitez: Najboljem teniseru sveta replika mača Despota Stefana Lazarevića!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković postao je prvi nosilac mača „Zlatni vitez – Sveti Stefan Despot Srpski“, a mač je večeras u Starom Dvoru u njegovo ime primila portparolka Aleksandra Radujko.

Ona je objasnila da je Đoković na kratkom odmoru i da mu je veoma žao što nije mogao da prisustvuje, kao i da je veoma zahvalan zbog nagrade.

 

Upravni odbor kraljevskog reda vitezova saopštio je da je mač namenjen „najvećem savremenom planetarnom srpskom vitezu Novaku Đokoviću“.

„Mač zaista izgleda impoznatno. Sa velikim poštovanjem večeras stojim ispred vas i sa velikom zahvalnošću organizatorima zbog ove veličanstvene nagrade“, istakla je Aleksandra Radujko, preneo je RTS.

 

          Tanjug
 

 

Mač je uručen na svečanoj Spasovdanskoj dodeli priznanja Vitez festa, a mač je ručni rad kovača Željka Pantića iz Smedereva i replika je srednjevekovnog jednoiporučnog mača Svetog Despota Stefana Lazarevića, sa izgraviranom ornamentikom na oštrici, kožnoj ručki i futroli.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je večeras u Starom dvoru dodeli priznanja i zahvalnica „Vitez festa“, preneo je RTS.

 

           Tanjug
 

Na istom događaju Kraljevski red vitezova uručio je i priznanja svim zaslužnim institucijama, pojedincima, učesnicima i partnerima koji su pomogli da se održi Vitez fest 2016. 

Ova viteška manifestacija održava se svake godine na praznike Vrbica i Cveti, sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja, a pod pokroviteljstvom kneginje Linde Karađorđević.

(Izvor: Informer)

 

Share this article