BERGAMO Vojska odvozi mrtve kamionima, ne stižu da ih sahrane: Meštani sa prozora gledali sudbinu svojih sugrađana (VIDEO)

Italija je evropska zemlja koja je najviše pogođena pandemijom korona virusa

Kamioni italijanske vojske su tokom noći odvozili tela preminulih iz Bergama, jednog od gradova najteže pogođenih virusom korona.

Vozila su dopremljena da bi se leševi prebacili u druge regione jer krematorijumi ne mogu da se izbore sa ovolikim brojem preminulih. Njih voze u Modenu, Akui Terme, Domodosolu, Parmu, Pjaćencu i još neka mesta, a pepeo će biti vraćen nakon kremacije.

 

Gradonačelnik Bergama, Đorđo Gori, rekao je da bi broj smrtnih slučajeva mogao biti veći jer je sve više ljudi sa simptomima COVID-19 umrlo pre nego što su testirani.

- Krematorijum u Bergamu, koji radi u punom kapacitetu, 24 sata dnevno, može kremirati 25 mrtvih.Jasno je da nije mogao da izdrži broj mrtvih proteklih nekoliko dana. - rekao je portparol lokalne vlasti. 

PROČITAJTE JOŠ: DR GLIGIĆ JE IZOLOVALA VIRUS U DOBA VARIOLA VERE: Njen savet je zlata vredan, A IMA I OZBILJNO UPOZORENJE

Ranije su se već pojavile užasavajuće slike iz kapela, gde su kovčezi poređani jer pokojnici nisu mogli da budu sahranjeni, a bolnice i mrtvačnice su već pune. Čak su i novine povećale broj strana za umrlice na 10.

Kako su posvedočili novinari “Rojtersa” sahrane se održavaju i po dve na sat u periodu od šest sati.

PROČITAJTE JOŠ: Nema oproštaja od bližnjih, umirete sami: Potresna ispovest Jovane Brakočević iz Italije koja tera suze na oči

U trenutku kada je pandemija koronavirusa u svetu, neophodno je pričati o merama prevencije i lične odgovornosti, jer upravo je ljudski faktor taj koji je najvažniji u suzbijanju virusa

Share this article