Borićemo se rame uz rame i pobedićemo: Pogledajte snimak podrške kineskih građana u borbi protiv koronavirusa (VIDEO)

Čak milijardu Kineza pogledalo je snimak dolaska kineskih eksperata u Beograd

Osim kontigenta medicinske pomoći i tima lekara koji će Srbiji pomoći u borbi protiv korona virusa, Kina i njeni građani podršku pružaju i na druge načine. Jedna od njih su poruke koje snimaju, sa željom da se trenutna situacija što pre prevaziđe.

 

Kineski "Global tajms" je objavio video kolaž "Stojimo zajedno uz Srbiju", u kome desetine ljudi i dece sa puno ljubavi i entuzijazma pozdravljaju građane Srbije.

- Srbijo, hajde, hajde, hajde - uvodne su reči videa, koji za cilj ima podizanje optimizma među građanima.

PROČITAJTE JOŠ: OGLASILA SE SRPSKA DIJASPORA: U zemlju su se vratili samo sezonci i radnici na crno!

Jedna od poruka glasi da će "Kineski narod uvek biti uz vas, uvek ćemo vas podržavati, volimo vas, držite se, želimo vam sve najbolje".

- Pozdrav za Srbiju, Kina je vaš prijatelj zauvek. Narod Kine uvek stoji uz srpski narod, pobedićemo virus - poručuje jedna kineska državljanka, dok jedan mališa poručuje da je on mlad, ali da se bez obzira na to moli da "stanovnici Srbije uskoro ozdrave".

Osim podrške, mogu se čuti i apeli, poput onog da je važno držati se mera koje vlada nalaže, a koje se odnose na sprečavanja daljeg širenja virusa. Neke od tih mera su nošenje maske, rukavice, smanjenje izlazaka, redovno pranje ruku i dezinfekcija.

Podsetimo, osim testova za detekciju korona virusa koji su u Srbiju stigli pre nekoliko dana, večeras bi u prestonicu trebalo da sleti prvi kontigent pomoći koji je Kina uputila Srbiji. Osim medicinskih stručnjaka, tu su i sredstva za dezinfekciju, testovi, zaštitna oprema, medicinska oprema...

PROČITAJTE JOŠ: Gazde u Srbiji solidarne: "Ne morate kiriju da plaćate ovaj mesec, ni naredna tri"

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr. Milan Jovanović batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article