Gradovi u Srbiji kao učenici jednog odeljenja: Novi Sad je štreber, Beograd šmeker koji je sada klošar (FOTO)

Na društvenim mrežama proširili su se urnebesno smešni statusi i komentari o tome koji grad ima karakter kao dečaci i devojčice iz prosečnog odeljenja u Srbiji.

Tako su neki gradovi opisani kao štreberi, drugi kao lenjivci, treći kao lepi, ali prljavi, neki i kao snalažljivi. Mada, bilo je i onih za koje su rekli da su "među prvima počeli da piju".

Pogledajte kako su opisani neki od najpoznatijih gradova:

 

Novi Sad mi je onaj lik iz odeljenja koji je je*eno savršen, ide na sve ekskurzije, ima štedlerov pribor i svi ga vole, nikad nije dobio ocenu manju od 5- i lep je kao bog.

Kragujevac je onaj lik koji nema tako dobre ocene, ali je šaljivdžija i previše šarmantan tako da uvek prolazi najbolje.

Beograd je onaj lik koji je bio najveći šmeker u osnovnoj školi, imao najbrže patike, sve klinke se ložile na njega, ubrzo krenuo da se puca heroinom, sad je klošar i pita ljude imaju li 200 dinara za kartu do Bjeljine da odnese bolesnoj tetki lek.

Šabac je onaj lik što na informatici ode na mobile.de i traži povoljnog Pasata u okolini Ofenbaha.

Leskovac je onaj lik što je naučio matematiku pre škole na zelenoj pijaci i kvantašu, nije najpametniji ali ume da se snađe, nema najbolje ocene, ali ima najbolju papriku.

Srpski gradovi, učenici, škola, poređenje

 *Foto: Facebook

Bor je onaj lik koji sve iz odeljenja nosi na grbači, svi od njega prepisuju, a razredni starešina ga pred svetom predstavlja kao resavca i vucibatinu.

Trstenik je onaj nebitni lik, najniži, sa lošim ocenama, fizički slab, nosi naočare i svi ga zezaju u školi zbog naglaska.

Jagodina je ona riba koja je ful sređena, a smrdi joj iz usta.

Kruševac je onaj lik koji nikad ne dobija džeparac, ali nekako uvek ima cigare i popularan je u društvu.

Zaječar je lik čijem ocu je ovo drugi, a majci treći brak... nije problematičan ali je vaspitno zapušten... prljav, neuredan i nekulturan!

Petrovac na Mlavi ti je onaj mali lik što izgleda slabo, a za*ebe Brus Lija kako se bije. Dođe na 3 dana u školu svakog drugog meseca, nestane i posle 5 godina je poznati glumac u Rumuniji.

Niš je lik koga svi gotive, ultimativni vingmen i umeren u svemu. Nažalost, na kraju ostaje sam i napušten jer ga je ološ iscedio života iskorišćavajući njegovu dobrotu.

 

Subotica je emo lik iz poslednje klupe koji sedi sam i ne priča uopšte, čak ni kad ga prozovu. Druži se samo sa sličnom ekipom iz druge škole. Pet godina od mature niko više ne može da se seti koje mu je prezime.

Zemun je lik koji je bio dobro dete, a onda je propušio sa 12 godina i počeo stalno da beži sa časova. Završio trogodišnju, sad bleji po ceo dan u kladionici. Od garderobe nosi samo trenerke i šuškavce.

Valjevo je lik koji je došao u razred iz neke vuko*ebine koje nema ni na mapi, zna 1001 totalno nebitan fakt i svima ih priča kad god može. Ne možeš ga ubediti da nije u pravu nikakvim silama ni mađijama, u nekom trenutku promeni ime na fejsu u Džoni Štulić, upiše Filozofski u Beogradu, ali shvati da to nije za njega pa odustane i počne da radi kao varilac ili drvoseča. I dalje zna 1001 totalno nebitan fakt i svima ih priča kad god može.

Vršac je onaj lik koji je prvi počeo da pije.

Bajina Bašta je onaj lik što živi na selu, u planini, nosi slanine, 'ljeba i sira za užinu i svi ga za*ebavaju zbog bosanskog naglaska. Ima metar i po preko leđa, a posle škole ide u šumu sa ćaletom i izvlači balvane s volovima. Međed mu domaća životinja.

Pišite nam u komentarima kakvim karakterom ili likom iz odeljenja biste vi opisali svoj grad.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article